satılık şivava chihuahua yavruları

satılık şivava chihuahua yavruları

Bursa / Osmangazi / Çırpan Mah.
1₺
 
Chihuahua Çırpan Mah. Çırpan Mah. Chihuahua ilanları Dişi ve Erkek köpek Çırpan Mah. Chihuahua yaş 0-3 Aylık
--- PET AÇIKLAMASI ---

Daha fazla bilgi almak için telefon numaralarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

Bebeklerimiz safkan olup ırkının tüm özelliklerini taşımaktadır. Görüntülü arama ile bebeklerimizi görebilir, seçebilirsiniz.Uzman veteriner hekimimizin gözetimi altında olan bebeklerimiz sağlık ve ırk garantilidir.Günü gelen uygulamarı yapılmış olup, sizlere AŞI KARNELERİ' ile teslim edilir.TÜRKİYE´NİN HER İLİNE BİR GÜN İÇERİSİNDE ANLAŞMALI OLDUĞUMUZ OTOBÜS FİRMALARI İLE BULUNDUĞUNUZ İLE ÖZEL PET KUTUSUNDA BEBEĞİMİZ TESLİM EDİLİR.

Bazı illere de elden teslim olanağımız bulunmaktadır.

( Bilgi alabilirsiniz )

SATIŞ SONRASI 7/24 DESTEK ALABİLİRSİNİZ.

DİĞER TÜM IRKLARIMIZ ILE'de HIZMETİNİZDEYİZ.

İNTERNET SİTELERİMİZDEN BİZİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

*GOOGLE:

https://plus.google.com/1031077247***6 1074673

*YOUTUBE:

https://www.youtube.com/channel/UCKV5t M65NXLGxkR2ade25aA

*BLOGGER:

https://www.blogger.com/blogger.g?blog ID=3918443170833919146#allposts

*FACEBOOK:

https://www.facebook.com/scoobydubidoo scoobypetlife/

*İNSTAGRAM:

https://instagram.com/scoobypetlife/

---*---*-

Chihuahua, elma biçimli kafası ve küçük çıkık burnu ile ufak bir köpektir.Chihuahua Yuvarlak, büyük ve çok koyu bazen de koyu kızıl kahve ve açık sarımsı renkte gözleri vardır. Irkın ayırt edici özelliği olan kulakları dik taşınır. Yavruların kafa taslarında yumuşak nokta veya "molera" bulunur. Bu boşluk erişkinliğe ulaşıldığında kendiliğinden kapanır. Vücut, yüksek olmaktan çok hafifçe daha uzun ve tıknazdır. Kuyruk sırtta orak biçiminde taşınır. Yaygın kısa tüylü tipinin yanı sıra uzun tüylüsü de vardır. Açık kahve, sarı, kestane rengi, gümüş rengi ve çelik grisi başta olmak üzere her renk olabilir. Düz sırtı ve yere dik basan bacakları ile göründüğünden daha dayanıklıdır.

Chihuahua iyi bir eşlik köpeğidir. Cesur, hayat dolu, kibirli ve atılgan bu köpek verdiği sevginin karşılığını ister. Çevik oluşu ayak altında kalmadan seri manevralar yapmasına imkan verir. İnatçıdır ve kıskanacak kadar ailesine bağlanır. Sahiplerinin yüzlerini yalamaktan hoşlanırlar. Sahibi dışında yabancılara şüpheci yaklaşır. Yabancılar varken her adımında sahibini takip eder ve ona yakın olmak ister. Bazıları için eğitimi biraz zor olsa da zeki, öğrenmeye açık ve pozitif pekiştirmeye dayanan kibar bir eğitime iyi yanıt verir. Bu ırk, kızdırılırsa çocukları ısırmayı seçebilir. Sonuçta kaçamayacak kadar küçüktür. Chihuahua savunma için keskin dişlerine güvenmek zorundadır. Kısaca bir çocuk köpeği değildir. Gürültücü bir köpektir ve tuvalet eğitimi biraz sabır isteyebilir. Pek çok köpek sahibi gazete kağıdı eğitimini tercih eder. Chihuahua'nın diğer köpeklere karşı saldırganlığı ve yabancılara karşı şüpheciliği kontrol altında tutulması için daha yavruyken (2-4 ay) çok iyi sosyalleştirilmesi gerekir. Diğer köpeklerden hoşlanmama eğilimi vardır; hatta Chihuahualar kendi ırklarını diğerlerinden ayırabilir. Yine de çok iyi sosyalleştirilmiş bir Chihuahua her ırktan köpekle anlaşabilir.Chihuahua soğuktan nefret eder ve hemen titremeye başlayabilir. Serin havalarda bir kazak giydirilmesi faydalıdır. Apartman hayatı için uygundur.Chihuahua köpek, çok küçük ve hareketli bir köpek oldukları için neşe kaynağıdırlar. İnsanlarla uyumlu ve toplum kurallarına uyan bir köpektir. Bu nedenle, eğitimi ve bakılması kolay bir köpektir. Apartman hayatına da uygun köpeklerdir. O yüzden onları rahatlıkla alıp yetiştirebilirsiniz.

Chihuahua Köpeği Özellikleri

Chihuahualar, Meksika kökenli bir ırktır.

Dünyadaki en küçük köpek ırkı olarak bilinir.

Ağırlıkları, 500 gr ile 3 kg arasında değişmektedir.

Stresli bir yapıya sahiptirler. Küçük ırk kompleksleri olabilir.

Sahibi tarafından yeterince ilgi görürse, neşeli ve uyumlu bir köpek olur.

Diğer köpek ırklarına göre daha çok sosyalleştirilmeleri gerekir. Çünkü diğer canlılara tehdit olarak görür ve bu da sorunlara yol açabilir.

Çok zeki bir köpektir. Söylenenleri çabuk kavrarlar.

Çok seri ve çevik bir yapıya sahiptirler.

Çekingen ve korkaktırlar.

İnatçı ve kıskançtırlar.

Chihuahua diğer yavru köpeklere göre eğitimi ihtiyaçları daha fazladır. Çünkü küçük oldukları için büyütülüp şımartılmaktadırlar. Bu şekil ürkek olan hayvanları eğitirken, çok fazla bağırmamak gerekir. Ani tepkiler verilmesi, istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle yüksek bir ceza verilmemelidir. Sakin bir şekilde onları uyarmak gerekir. Onları eğitmek hem çok zor hem de bir o kadar kolaydır. Ama üzerine gider ve inatlaşırsanız, onun ne kadar inatçı bir köpek olduğunu keşfedip istenmeyen durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bunlar sevgiyle ve ilgiyle çok rahat bir şekilde eğitilebilir. Söylenenleri çok rahat bir şekilde anlayan zeki bir köpektir. Ama onun enerjisini attırmadığınızda, zaman ayırmadığınızda, onunla oynamayıp ilgilenmediğinizde, kendini başka şeylerle oyalayabilir. Bu da sizin hoşunuza gitmeyebilir. Otoritenizi üzerinden asla eksik etmemeniz gerekir.

Çok abartıya gitmenize gerek yoktur. Çünkü zaten sizin nelerden hoşlanmadığınızı ya da hangi konularda kızacağınızı onlar net olarak algılayabilecek bir zekaya sahiptirler. Evin kurallarını, yaşamın koşullarını çok net algılayan ve buna göre hareket eden bir ırktır. Özellikle ortamlarında çok büyük bir karmaşa olduğunda ya da kendine zarar gelebileceğini düşündüğünde, çok kıvrak hareketlerle kendini güvende kalabileceği bir yere kapatabilen bir ırktır. Onları iyi eğittiğiniz sürece, siz ya da çevrenizdeki kişiler, hareketlerinden rahatsız olmayacaktır. Bakmakla yükümlü olduğunuz bir canlı gibi değil, arkadaş gibi davranmanız gerekir.

Chihuahua Bakımı

Chihuahua, soğuk olmadığı sürece her ortamda bakılabilir. Mutlaka ev ortamı olması gerekir. Her türlü ortama ayak uydurabilir. Sadece soğuğa karşı

çok güçlü değildir. Hatta yatağınızda bile kalabilirler. Tam bir kucak köpeğidir. Siz nereye giderseniz o da oraya gelecektir. İşiniz olduğunda rahatlıkla evde bırakıp gidebileceğiniz bir köpektir. Bu köpekler iki çeşittir. Biri kısa tüylü biri de uzun tüylüdür. İkisinin arasında çok az fark vardır. Kısa tüylü olanlar daha kolay temizlenir. Uzun tüylü olanların tüyünü düzenli taramanız gerekir. Kısa olanların buna çok fazla ihtiyacı yoktur. Ama fizyolojik olarak senede iki defa görülen tüy dökümü mevsiminde onları da taramanızda fayda vardır. Temizliği ve tüylerin yapısı kullandığınız mamalara da bağlıdır. Ne kadar kaliteli olarak beslerseniz, o kadar kaliteli bir tüy yapısı olacaktır. Bu noktada çok fazla temizlemenize gerek kalmayacaktır. Çok sık yıkamamanız gerekir. Öncelikli olarak, kulaklarının temizliği ve gözlerinin temizliği çok önemlidir. Bunların da mutlaka veteriner yardımıyla öğrenilip yapılması gerekir. Ayrıca bakımı özel losyonlar kullanarak yapmanız gerekir. Düzenli olarak bakım ve taranması bu ırk için yeterli olacaktır. Çok fazla sorun çıkarmayan bir ırktır.
Sağlık durumu

Aşılı

  • #4435651
  • MEGA Foto
  • Şikayet
  • Yazdır
  • Favori
  • Paylaş
  1. Hayvanlar alemi
  2. Evcil hayvanlar
  3. Köpek ilanları
  4. Bursa
  5. Osmangazi
  6. Çırpan Mah.
  • satılık chow chow çin aslanı yavruları

    --- PET AÇIKLAMASI --- Daha fazla bilgi almak için telefon numaralarımızdan bi ...

  • satılık akita inu amerikan yavruları

    --- PET AÇIKLAMASI --- Daha fazla bilgi almak için telefon numaralarımızdan bi ...

  • satılık spitz yavruları

    --- PET AÇIKLAMASI --- Daha fazla bilgi almak için telefon numaralarımızdan bi ...

Site kullanıcıları tarafından oluşturulan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, ilanversen.com.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu ilanın hatalı olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
İlana dön
Kapat
1pixel

Son gezdiklerim

Paylaş
Şikayet
Cevap
Ara
 

Ziyaretçilerimize daha iyi hizmet sunulabilmek için sitemizde Çerez (Cookie) kullanılmaktadır.