satılık alman kurdu yavrular

satılık alman kurdu yavrular

İzmir / Urla / Bademler Köyü
1₺
 
köpek Alman çoban kurdu fiyatları Bademler Köyü köpek ilanı Alman çoban kurdu Sahibinden 1 TL Bademler Köyü köpek ilanı ver
Sadece ülkemizde değil tüm dünyada en popüler köpek ırklarından biri Alman kurdu. Bu muhteşem görünüşlü köpeklerin bu denli çok sevilmesinin nedeni elbette ki yalnızca estetik görünüşleri değil, zira Alman kurdu harika bir görüntünün muhteşem bir karakter ve yüksek zeka ile birleşimi olan bir köpek. Alman kurdu adından da anlaşılacağı gibi Almanya menşei bir ırk ancak bu güzel köpeğin ataları ile ilgili farklı görüşler bulunuyor. Bu görüşlerden ilki ırkın Almanya çoban köpeklerinin karışımı ile ortaya çıktığı. Diğer bir teori de dişi çoban köpeklerinin kurt ile çiftleşmesi ile çıktığı yönünde. Her iki görüşü de destekleyenler olsa da bu görüşlerden herhangi birinin doğruluğu kanıtlanabilmiş değil. Ancak Alman kurdu ırkının tarih sahnesinde ilk ortaya çıkışının 1800’lü yıllarda olduğunu biliyoruz.

Fiziksel özellikler :

Alman çoban köpeği olarak da bilinen Alman kurdu büyük bir ırktır. Ortalama ömrü 10-12 yıl arasında olan Alman kurtlarının boyu dişilerde 56-61,erkeklerde 61-66 cm ve ağırlık dişiler ile erkeklerde 34-43 kg arasındadır. Tüyleri orta uzunluktadır ve rengi genellikle koyudur. Bununla birlikte beyaz hariç her renk tüy görülebilir.

Karakteri :

Alman kurdu yazımızın başında da söylediğimiz gibi çok zeki bir ırktır ve en zeki köpekler listesinin de ilk sıralarında yer alır. Şuraya tıklayarak köpeklerde iq sıralaması yazımıza göz atabilirsiniz. Alman kurdunun yüksek zekası beraberinde kolay eğitilmesini getirir. Alman kurdu dünyadaki en kolay eğitilebilen köpeklerden biridir ve bu özelliği de bu tatlı köpeklerin bu denli popüler olmasının önemli etkenlerinden biridir.Alman kurdu hem sahibine çok bağlıdır, hem de ailenin diğer üyelerine. Ayrıca çocuklarla ve diğer hayvanlar ile de anlaşabilmesi bu köpeği büyük boyutlarına karşın tam bir aile ve ev köpeği olarak tanımlamaya olanak tanır.Alman kurdu yabancılara karşıysa şüphecidir. Hatta bazı durumlarda yabancılara karşı saldırgan tutumlar da sergileyebilir. Bunun için bu köpeklerin yavruluk döneminde itibaren doğru şekilde eğitilmesi son derece önemlidir.Alman kurdu, Alman çoban köpeği olarak da bilinir. Almanya kökenli bir köpek ırkıdır ve kurt köpeği olarak da bilinir. Mükemmel görünümlü olan köpekler atletik ve güçlü olmasının yanında, zekidir. Doğruca yetiştirildiği takdirde iş köpeği olarak da kullanılabilir. Bu kurtlar genellikle iki bölüme ayrılır. Birinci türü Show köpekleri denilen farklı bir versiyon olarak görülür. Bir diğeri de iş köpekleri olarak bilinen türle karşımıza çıkar. İş köpeği olarak bilinen türü yüksek bir kalça ve uzun bacaklara sahip vücut yapılıdır. Show için kullanılan köpekler ise daha çok alçak bir kalça ve adaleli bir vücuda sahip olup; gösterişli bir vücutla kendilerini gösterir. Alman kurtları dünyada tercih edilen köpek ırkları arasında ilk sıralarda yer alır.

Alman kurdunun özellikleri

Alman kurdunun ideal boyu dişi olanlarında 58 santim, erkek olanlarında ise 63 santimdir. Ağırlıkları dişilerde 25-35 kilo arasında, erkeklerde 35-42 kilo arasında görülmektedir. Yüz olarak sert bir yapıya sahip olan bu kurdun yüksek alın yapısına sahiptir. Uzun buruna sahiptir ve burun kısımları siyahtır. Çene yapısı oldukça güçlü olduğundan dolayı, keskin ısırma işleve sahiptir ve yaralama özelliği ile de bilinir. Alman kurdunun gözleri orta büyüklükte ve dikkat çekici bir görünümde bulunur. Alman kurdu düzgün bir eğitim aldığı zaman zeki ve kendine güvenen bir yapısı vardır. Emin bir bakışı ile etrafını takip eder ve kulakları sayesinde etrafında hareketliliği kısa sürede hisseder. Kulakları birbirine paralel bir şekilde dik ve geniş yapıdadır. Alman kurdunun boynu uzundur ve kaldırıp indirerek; boynunu hareket esnasında hızını ayarlamak için kullanılır.Alman kurdu köpeğinin kuyruğu uzun tüylüdür ve genelde bu tüyler siyahtır. Alman kurdu kendi arasında çeşitleri ayrılır. Yaklaşık olarak 12 çeşidi vardır. Kısa tüylü, uzun tüylü cinsleri vardır. Bunların bazılarının boyunlarının yüksekliği bedeninin yarısı kadar düşüklükte bulunur. Bu köpekler genellikle şov amaçlı kullanılan köpekler olarak bilinir. Kimi türlerinde ise bel kısmı düz ve düşük, bel ile vücut kıyaslandığında daha orantılı görünür. Alman kurdu çeşitleri renkleri sahiptir. Genelde kahverengi, siyah-kırmızı, sarı-siyah renkte olurlar. Nadir olarak da kimi türlerinde siyah gri kırçıllı ve tüm beyaz renklere sahip olan türleri bulunmaktadır. Önceden genellikle gri ve siyah beyaz renkli kurt olarak bilinirdi. Kahverengi siyah gibi renklere sahip olan köpekler laboratuvarlarda genleri ile oynanarak çoğaltılmıştır. Bu meşhur köpek olmasının yanında, yıllardan beri tutulan; en çok beslenen kurtların arasında bulunmaktadır. Çocuklarla ilişkisi oldukça yüksektir.
Sağlık durumu

Aşılı

Kimlere uygun

Aileye uygun

Çocuklara uygun

Daha önce hayvan bakanlara

Diğer hayvanlarla uyumlu

İlk hayvan bakacaklara

Yaşlılara uygun

  • #4490722
  • MEGA Foto
  • Karşılaştır
  • Şikayet
  • Yazdır
  • Favori
  • Paylaş
  1. Hayvanlar alemi
  2. Evcil hayvanlar
  3. Köpek ilanları
  4. İzmir
  5. Urla
  6. Bademler Köyü
  • PAMUK GİBİ SAMOYED YAVRULARI

    SAMOYED YAVRULARI İletişim ; 0553 480 06 95 PAMUK GİBİ BİRBİRİNDEN SE ...

  • CANE CORSO SHOW KALİTE YAVRULAR

    *** CANE CORSO YAVRULARI *** İLETİŞİM ; 0553 480 06 95 MÜKEMMEL KALİT ...

  • ÇOK ÖZEL AKİTA İNU YAVRULARI

    → AKİTA İNU YAVRULARI IRK GARANTİLİ - SAĞLIKLI ÇOK ÖZEL AŞILI KARNELİ AKİ ...

Site kullanıcıları tarafından oluşturulan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, ilanversen.com.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu ilanın hatalı olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
İlana dön
Kapat
1pixel

Son gezdiklerim

Paylaş
Şikayet
Cevap
Ara
 

Ziyaretçilerimize daha iyi hizmet sunulabilmek için sitemizde Çerez (Cookie) kullanılmaktadır.