satılık alman çoban köpeği

satılık alman çoban köpeği

İzmir / Urla / Bademler Köyü
1₺
 
Alman çoban kurdu İlk hayvan bakacaklara Bademler Köyü köpek ilanı ver Alman çoban kurdu yaş 0-3 Aylık Bademler Köyü Bademler Köyü köpek ilanı
0534 688 3548 telefon numaramızdan veya Whatsappdan bilgi sahibi olabilirsiniz.

İNTERNET SİTELERİMİZDEN YAVRU FOTOĞRAF VE VİDEOLARI GÖREBİLİRSİNİZ.

**FACEBOOK:

https ://www.facebook.com/scoobydubidooscoobyp etlife/

**İNSTAGRAM:

https://instagra m.com/scoobypetlife/

**GOOGLE:

https:/ /plus.google.com/u/0/+ScoobyPetlifescoob ypetlife

**YOUTUBE:

https://www.youtub e.com/channel/UCKV5tM65NXLGxkR2ade25aA

**BLOGGER:

https://www.blogger.com/blog ger.g?blogID=3918443170833919146#allpost s

» Köpek » Alman Çoban Köpeği & Özellikleri

1800’lü yıllarda Almanya’da çıkan alman çoban köpeği (Alman Kurdu), polis köpeği ya da çoban koruma köpeği olarak işlev göstermektedir. Günümüzde de yasa dışı malları bulma, koruma ve polis köpeği olarak kullanılmaktadır.Ortalama ömrü 10 – 12 yıl olan alman çoban köpeği, Alsatian olarak da bilinmektedir. Çok güçlü karakteri nedeni ile koruma görevinde kullanılmaktadır. Çoğu zaman da iş köpeği olarak kullanılan Alman çoban köpeği dikkatli, zeki ve korkusuzdur. Kendinden emin bir sukünete sahip olan Alman çoban köpeği, asla düşmanca tavırlar sergilemez. Dünya genelinde en çok rağbet gören köpek türüdür. İnsan dostu olmasının bunda payı çok büyüktür. Türkçe de bazen kurt köpeği olarak da anılırlar. Büyük, atletik ve güçlü olduğu kadar zeki olması, doğru yetiştirildiğinde bu köpeği mükemmel bir aile veya koruma, yahut iş köpeğine dönüştürür.Dövüşten kaçmayan Alman çoban köpeği, tam olarak bir arazi köpeğidir. İnsan dostu olsa da yabancılara karşı arkadaş canlısı davranışlar göstermezler. Gereken şekilde sosyalleştirme yapılırsa diğer hayvanlarla ve çocuklarla çok iyi geçinirler. Ancak çok ilginç bir şekilde köpekler ile arkadaşlık etmekten hoşlanmazlar.Uzun ve kaslı bir köpek olan Alman çoban köpeği, siyah bir burna ve dik kulaklara sahiptir. Badem gözleri bulunan Alman çoban köpeğinin güçlü bir makas çenesi vardır. Omuz genişliği 64 cm olan Alman çoban köpeğinin kilosu da 41 kg’dan fazladır. Kral Çoban Köpeği olarak da bilinen Alman çoban köpeği, çok hareketlidir.Erkek Alman çoban köpeğinin boyu 61 cm ile 66 cm arasındadır. Dişi Alman çoban köpeğinin boyu ise 56 cm ile 61 cm arasındadır. Yeni hareketler öğrenmeye meyilli olan Alman çoban köpeği, eğitim konusunda da isteklidirler. Sahiplerinin seslerine karşı da çok hassastırlar. Öğrenmeye meyilli olmalarından dolayı birçok alanda ve aktivitede kullanılmaktadır. Alman çoban köpeği, haftada en az bir kere fırçalanmalıdır. Tüy dökümü yaşanan dönemlerde ise özel bir tarakla bu işlemin yapılması gerekmektedir. Aniden çok yiyecek yedikleri zaman şişmektedirler. Bu nedenle yemekleri gün içine yayılmalıdır.Çok akıllı olan Alman çoban köpeği, cesur ve koruyucu bir yapıdadır. Sahibine çok bağlı olan Alman çoban köpeği, korkusuz olsa da saldırgan bir yapıya sahip değildir. Yalnızca tanımadığı kişilere karşı soğuk olurlar. Çok iyi bir gözlem yeteneğine sahip olan Alman çoban köpeği, sadık olmalarından dolayı kolay arkadaş edinmektedirler.

Alman Kurdu Çoban Köpeğinin Özellikleri

Egzersiz ihtiyacı çok yüksek olan Alman çoban köpeği, bu nedenle çok hareketlidir. Üç tüy yapısı bulunan Alman çoban köpeğinin kalın – kısa, dalgalı – uzun ve kalın – uzun yapıda tüyleri vardır. Uzun tüylü olan Alman çoban köpeğinin iki tüy katmanı bazen olmayabilir.

Prototipi koyu ten rengine sahip olabilen Alman çoban köpeğinin yüzünde siyah bir maske ve sırtında da siyah lekeler bulunmaktadır. Bunun yanında Alman çoban köpekleri gri, siyah, sarı ve kahverengi gibi tek renkte olabilmektedir. Ayrıca üç rengin birleşiminde olan Alman çoban köpekleri de vardır.İtaat ve polis çalışmalarını yaparken çok mutlu olan Alman çoban köpeği, çok küçük yaşlarda egzersize başlarlar ise ciddi eklem rahatsızlıkları yaşayabilirler. Bu nedenle tam olarak büyümeden egzersiz yaptırılmaması önerilmektedir. Oynayabileceği bir alan ya da bahçe isteyen Alman çoban köpeği, zorunlu zamanlarda apartman hayatına da uyum sağlayabilmektedir. Sürü lideri olarak karşılaşılan Alman çoban köpeği, sağlam ve zeki bir karaktere sahiptir.

Zeki olmaları nedeni ile savaş alanlarında mesaj taşıyabilmektedir. Uzun süre yalnız kalmayı hiç sevmeyen Alman çoban köpeği, sahipleri ile sürekli vakit geçirmekten çok hoşlanmaktadır. Irk olarak gelişen Alman çoban köpeği, çok iyi bekçilik görevi yaparlar. Yabancı birini gördüklerinde bunu hareketleri ve sesleri ile belli ederler. Çok fazla korumacı davranmamaları için küçük yaşlarında sosyalleştirilmelidirler. Çok iyi yetiştirilmiş Alman çoban köpeği almak gerekmektedir. Bazen yanlış eğitim verilmesi nedeni ile çok saldırgan olan Alman çoban köpeği de vardır.Kendisine verilen görevi tam olarak yerine getiren Alman çoban köpeği, çok iyi bir rehber de olabilmektedir. Mükemmel derecede refleksleri vardır ve bu nedenle Alman çoban köpeklerinin çoğu arama – kurtarma ekibinde kullanılmaktadır. Sadece gerektiği zaman havlayan Alman çoban köpeği, gereksiz yere ses çıkartarak sahibini rahatsız etmez. Bazı Alman çoban köpeği çekingen ve huzursuzdur. Bu nedenle çok iyi bir eğitimci olan birinden alınan Alman çoban köpeği daha faydalı olur.
Sağlık durumu

Aşılı

Kimlere uygun

Aileye uygun

Çocuklara uygun

Daha önce hayvan bakanlara

Diğer hayvanlarla uyumlu

İlk hayvan bakacaklara

Yaşlılara uygun

  • #4490793
  • MEGA Foto
  • Karşılaştır
  • Şikayet
  • Yazdır
  • Favori
  • Paylaş
  1. Hayvanlar alemi
  2. Evcil hayvanlar
  3. Köpek ilanları
  4. İzmir
  5. Urla
  6. Bademler Köyü
  • ÇOK ÖZEL CAVALER KING CARLES YAVRULARIMIZ ANKARA PET SHOP TA

    ANNE ALTINDAN CAVALER KING CARLES YAVRULARI ANKARA PET SHOP TA ANNE ALTINDAN CA ...

  • fransız bulldog erkek yavru

    erkek french bulldog yavru dişi french bulldog yavru izmir bornova safkan ırk ve ...

  • CHOW CHOW ÇİN ASLANI YAVRULARI

    BİREBİR RESİMDE GÖRDÜGÜNÜZ CHOW CHOW ÇİN ASLANI YAVRULARIMIZ ANNE SÜTÜNÜ TAM OLA ...

Site kullanıcıları tarafından oluşturulan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, ilanversen.com.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu ilanın hatalı olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
İlana dön
Kapat
1pixel

Son gezdiklerim

Paylaş
Şikayet
Cevap
Ara
 

Ziyaretçilerimize daha iyi hizmet sunulabilmek için sitemizde Çerez (Cookie) kullanılmaktadır.