kılçıksız brom tohumu satın al, satılık kılçıksız brom, kılçıksız brom nereye

kılçıksız brom tohumu satın al, satılık kılçıksız brom, kılçıksız brom nereye

İç Anadolu » Ankara » Pursaklar
35₺
  • 35₺
    İç Anadolu » Ankara » Pursaklar
kılçıksız brom tohumu satın al, satılık kılçıksız brom, kılçıksız brom nereye
 
kılçıksız brom tohumu satın al, satılık kılçıksız brom, kılçıksız brom nereye kılçıksız brom tohumu satın al, satılık kılçıksız brom, kılçıksız brom nereye kılçıksız brom tohumu satın al, satılık kılçıksız brom, kılçıksız brom nereye kılçıksız brom tohumu satın al, satılık kılçıksız brom, kılçıksız brom nereye kılçıksız brom tohumu satın al, satılık kılçıksız brom, kılçıksız brom nereye
Bromus Inermis (Kılçıksız Brom) Tohumu: Ömrü: Çok yıllık Boyu: 50-100 cm. Ekim Normu: 2-3 kg / da Özellikleri: - Uzun ömürlü, bol yapraklı ve köksap (rizom) teşkil ederek gelişen taban meralarına uygun bir yem bitkisidir. Kuvvetli köksapları sayesinde kısa zamanda gelişerek yayılır ve bu sebeple çiğnenmeye ve otlanmaya dayanıklıdır. İyi bir toprak koruyucudur. Engebeli arazilerde ekimde yağışlar göz önünde bulundurulmalıdır. - Kurağa ve sıcağa çok dayanıklı olup, soğuğa dayanımı da iyidir. - Baklagil ve buğdaygil karışımı meralarda yüksek verim verir. - Otlatmak için bitkinin iyice gelişmesini ve tutunmasını beklemek gerekmektedir. - Her toprağa adapte olabilir, killi-tınlı, iyi drene edilmiş, derin, verimli topraklarda iyi gelişir. - Meralarda yonca ile karışık ekilmesi iyi sonuç verir. Yalnız veya kıraçta; yonca ve korunga ile, suluda; yonca ve çayır üçgülü ile karışık ekilerek ot üretimi için yetiştirilebilir. - Kılçıksız brom karışım olarak ekildiğinde yonca ve çayır üçgülünden kaynaklanan şişmeyi azaltır. - Kurak bölgelerde ot üretimi ve otlatmak amacı ile sıra arası; 40-60 cm, suyu bol yerlerde 20-40 cm'dir. Tohum üretiminde sıra arası mutlaka geniş tutulmalıdır (80-100 cm). - Karışık ekildiğinde 1 kg kılçıksız brom ve 0.5-0.7 kg yonca veya çayır üçgülü olmalıdır. İklimin soğuk olduğu bölgelerde yonca oranı arttırılıp kılçıksız brom oranı azaltılır. - Ekim derinliği 2cm'dir. Ekimle birlikte 2-4 kg/da azotlu gübre vermek uygundur. Daha sonraki yıllarda 5 kg/da azotlu ilkbahar gübresi verilmelidir. - İlkbaharda ekilen kılçıksız brom tesisine yabancı otlar zarar verebilir. Kılçıksız bromun kardeşlenme ve sapa kalkma arasında 2.4 D'li selektif herbisitlerle ot mücadelesi yapılabilir. - Ekim işlemi ilkbaharda veya sonbaharda yapılabilir. Doğu Anadolu koşullarında sonbahar ekimi, iç bölgelerde baklagillerle ilkbaharda ekimi yapılmalıdır. - Yalnız veya baklagillerle karışık ekiminde derin, nemli, verimli ve iyi bastırılmış bir tohum yatağına ihtiyaç vardır. Sık ve ağır otlatmaya gelmez. - İlkbaharda 15-20 cm'lik gelişmeye ulaşıldığında Mayıs ortasına kadar uygun bir otlatma yapılır. Sonbaharda ot ihtiyacı varsa veya donlardan sonra otlatma yapılmışsa, bitkinin anız yüksekliği 15 cm'den daha az olmamalıdır. Otlak ayrığı ve mavi ayrığa oranla kurağa daha az dayanır. - Yalnız ekildiğinde hem sulu hem de kıraç şartlarda, hem ilkbahar hem de sonbahar tesislerinde çiçeklenme başlangıcında biçim yapılmalıdır. Yonca ile karışık ekimde yoncanın çiçeklenme başlangıcında, çayır üçgülü ile ekiminde ise çayır üçgülünün % 30-65 çiçeklenme döneminde biçilmelidir. Bahçe Malzeme KAPIDA ÖDEME İLE 1 GÜNDE TESLİMAT İMKÂNI DETAYLI BİLGİ VE SİPARİŞLERİNİZ İÇİN ARAYINIZ.
  • #4019570
  • Şikayet
  • Yazdır
  • Favori
  • Paylaş
Site kullanıcıları tarafından oluşturulan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, ilanversen.com.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu ilanın hatalı olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
İlana dön
Kapat
1pixel

Son gezdiklerim

Paylaş
Şikayet
Cevap
 

Ziyaretçilerimize daha iyi hizmet sunulabilmek için sitemizde Çerez (Cookie) kullanılmaktadır.