ORGANİK YUMURTA TAVUĞU ATAK-S YARKA

ORGANİK YUMURTA TAVUĞU ATAK-S YARKA

Kayseri / Kocasinan / Kocasinan Mah.
16₺
 
ORGANİK YUMURTA TAVUĞU ATAK-S YARKA Kocasinan Mah. hayvanlar ilanları Kocasinan Mah. hayvanlar ilanı Kocasinan Mah. hayvanlar ilanı ver Kocasinan Mah. hayvanlar fiyatları ORGANİK YUMURTA TAVUĞU ATAK-S YARKA ORGANİK YUMURTA TAVUĞU ATAK-S YARKA ORGANİK YUMURTA TAVUĞU ATAK-S YARKA
Atak-Atak-s Hakkında Bilinmesi Gerekenler ;

16 -18. Haftalar arası yumurtlamaya başlarlar.

Günde 80 - 100 gram arası yem yemektedirler.

1 Tavuk yılda  280 - 310 arası yumurta vermektedir.

Atak- Atak-s  Yumurta Tavuğu Açıklaması ;

Tavukçuluk Araştırma Enstitüsünün Kanada'dan getirdiği bir saf tavuk ırkından melezleme yoluyla üretilen bir tavuk türü olarak bilinen Atak tavuğu, yılda ortalama 280 - 310 arası yumurta verilmektedir.Bu tür yerli  yumurta tavuğu olarak da bilinmektedir.Bu tavukların vücut ağırlığı ortalama 1300 gram ile 2200 gram arasında değişiklik göstermektedir. Yumurta renkleri gri-bej rengindedir. Salma tavukçulara- doğal tavukçulara ideal bir yumurta çıkartan Atak tavuğu yüksek verimlidir.Atak- Atak-s  tavuklarımız, salma tavukçulukta 3 yıl verim vermektedir. Yılda 1 tavuk 280-310 arası yumurta verir. 18  hafta itibariyle kılavuz dediğimiz yumurtasını bırakır ve 15 gün içinde periyodik bir artış gözlemlenerek ideal boyutuna ulaşır. Yumurtlama döneminde ortalama ağırlık 58-65 gram olan yumurtalar L ve çift sarılı dediğimiz yumurta olarak satışa sunulabilmektedir.

Atak tavuğu,   enstitünün 10 yıl süren ıslah çalışmaları sonucu üretilen, Türkiye'nin ilk yerli yumurtacı tavuğu olma özelliğini taşımaktadır. Ayrıca bu ve üretilen diğer iki ırk Türkiye Patent Enstitüsüne tescil ettirilmiştir.  İyi bakıldıklarında kolay hasta olmadıkları görüldüğü için üretimde devamlılık sağlanacağı düşünülmektedir.

Tavukların gagaları  kesik değildir, salma tavukçuluk-organik yumurta üretimi yapmak isteyenler için en ideal tavuktur !

Daha detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz

www.kayseriyarka.com
  • #4136504
  • MEGA Foto
  • Şikayet
  • Yazdır
  • Favori
  • Paylaş
  1. Hayvanlar alemi
  2. Kümes hayvanları
  3. Tavuk ilanları
  4. Kayseri
  5. Kocasinan
  6. Kocasinan Mah.
  • Light Sussex ırkı Horoz, Tavuk, Civcic Nur Üretim

    Light Sussex ırkı Horoz, Tavuk, Civcic Nur Üretim Detaylı bilgi için: Nurdoğan ...

  • Light Sussex ırkı Horoz, Tavuk, Civcic Nur Üretim

    Light Sussex ırkı Horoz, Tavuk, Civcic Nur Üretim Detaylı bilgi için: Nurdoğan ...

  • Light Sussex ırkı Horoz, Tavuk, Civcic Nur Üretim

    Light Sussex ırkı Horoz, Tavuk, Civcic Nur Üretim Detaylı bilgi için: Nurdoğan ...

Site kullanıcıları tarafından oluşturulan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, ilanversen.com.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu ilanın hatalı olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
İlana dön
Kapat
1pixel

Son gezdiklerim

Paylaş
Şikayet
Cevap
Ara
 

Ziyaretçilerimize daha iyi hizmet sunulabilmek için sitemizde Çerez (Cookie) kullanılmaktadır.