KAFKAS ÇOBAN KÖPEĞİ (BURSA K-9 GÜVENCESİYLE)

KAFKAS ÇOBAN KÖPEĞİ (BURSA K-9 GÜVENCESİYLE)

Marmara » Bursa » Osmangazi
1.250₺
  • 1.250₺
    Marmara » Bursa » Osmangazi
KAFKAS ÇOBAN KÖPEĞİ (BURSA K-9 GÜVENCESİYLE)
 
KAFKAS ÇOBAN KÖPEĞİ (BURSA K-9 GÜVENCESİYLE) KAFKAS ÇOBAN KÖPEĞİ (BURSA K-9 GÜVENCESİYLE) KAFKAS ÇOBAN KÖPEĞİ (BURSA K-9 GÜVENCESİYLE) KAFKAS ÇOBAN KÖPEĞİ (BURSA K-9 GÜVENCESİYLE)
Kafkas Çoban Köpeği Kafkasya'da yaşayan ender köpek cinsidir. Onun alt cinsleri de vardır.Gürcistan'da iki tip Gürcüstan Kafkas Dağ Köpeği vardır: Kazbeguri yani "Köse" (Kısa tüylü) ve Gürcü Kafkas Çoban Köpeği (Uzun tüylü). Gürcü Kafkas Çoban Köpeği çok eskilerden beri Gürcü insanının can dostudur ve onun varlığından ayrılamaz. Bu cins köpekler Gürcistan tarihinde de yerini almışlardır. Gürcü Kafkas Çoban Köpeğinin bir başka adı da Tarti. Ünlü Gürcü yazarı Sulhan-Saba Orbeliani şöyle tanımlıyor: "Koyun için büyük köpek", "Arazi korumak için büyük köpek". Nagazi adına gelince. Bu ad "Gazi", "Dagazuli" kelimelerden üretilmiştir ve damgalanmış, damgalı anlamına gelmektedir. Gürcü Çoban Köpeği büyüktür ve kaba boyu vardır. Bol tüylüdür. Tüyleri (tüy uzunluğuna bakılmadan) özel şeklinden dolayı aşırı soğuk ve sıcağa dayanıklıdır. Bu cinsin ana görevi çobanlık yapmak ve arazi korumak. Bu özellikler köpeğin karakterinde vardır. O, özel eğitim almadan da kendi işini ve görevini iyi bilmektedir.Gürcü Çoban Köpeği açıkgözlü ve dikkatlidir. Onun koruma duygusu yüksektir. Dengeli fiziğe sahiptir. Yabancıya saldırgandır. Asla ihanet etmez. Cesurdur. Sahip ve onun yakınlarını sever ve onlara yumuşak davranır. İyi bir arkadaştır. Bakım konularında itirazları yoktur ve soğuk hava şartlarına iyi alışır. Özellikle çocukları sever ve onlara iyi davranır. Eski zamanlarda bazen anne ve baba tarlaya gittiklerinde küçük çocuğunu bu köpeğe emanet ediyorlardı. Döndüklerinde saldırgan hayvanı ölü, çocuğu ise sağ olarak görmüşlerdir. Diğer Kafkas Çoban Köpeklerinde olduğu gibi Gürcü Çoban Köpeğine de kulakları kesiyorlar. Bunun amacı köpeğin korunmasıdır. Çünkü dövüşlerde başta kurt olmak üzere hayvanlar onu kulağından tutabilir. Kuyruğa gelince. Onu kesmiyorlar. Tam tersine, yukarıya doğru uzanan yuvarlak kuyruk köpeğin gururlu ve güçlü olmasının göstergesidir. Gürcü Çoban Köpeğinin renkleri farklı (Beyaz da) olabilir.İki yaşındaki Gürcü Çoban Köpeği anaç olarak sayılır. Hamileliği 2 ay (58-63 gün) sürer ve 1'den 16'ya kadar (Ortalama 7-9) yavruyu doğurur. Senede iki defa doğum yapar
  • #2974450
  • Şikayet
  • Yazdır
  • Favori
  • Paylaş
Site kullanıcıları tarafından oluşturulan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, ilanversen.com.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu ilanın hatalı olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
İlana dön
Kapat
1pixel

Son gezdiklerim

Paylaş
Şikayet
Cevap
Ara
 

Ziyaretçilerimize daha iyi hizmet sunulabilmek için sitemizde Çerez (Cookie) kullanılmaktadır.