BAĞLAMA DERSİ, SAZ DERSLERI, SAZ KURSU Ümraniye (özel ders)

BAĞLAMA DERSİ, SAZ DERSLERI, SAZ KURSU Ümraniye (özel ders)

İstanbul / Ümraniye / İnkılap Mah.
300₺
  • 300₺
    İstanbul / Ümraniye / İnkılap Mah.
  • Özel ders / Müzik ve Enstrüman

  • BAĞLAMA DERSİ, SAZ DERSLERI, SAZ KURSU Ümraniye (özel ders)
  • İlan no#3524384
  • Ders yeri Öğretmen evi
  • Ders veren Bay
 
BAĞLAMA DERSİ, SAZ DERSLERI, SAZ KURSU

25 YIL TECRÜBELİ PROFESYONEL EĞİTMENLE SAZ - BAĞLAMA DERSLERI (özel ders)

iletişim: 0546 623 57 23

BAĞLAMA KURSU, SAZ DERSLERI İSTANBUL

Profesyonel veya hobi amaçlı bağlama dersi almak isteyen - gençler, yetişkinler ve çocuklar için home studiomda özel ders imkanı.

Çalışma gün ve saatleri öğrenci ile belirlenir.

Enstruman çalabilmek için bir yaş sınırı olmadığına ve kulağın eğitilerek gelişebileceğine inanan eğitim felsefemle her yaştan müzik sever derse katılabilmektedir.

Özel dersler ile ilgili içerik ve her türlü sorularınız için (5466235723) ulaşabilirsiniz.

BAĞLAMA DERS PROGRAMI

Bağlama ders programı, seçimini yaptığınız enstrümana has yapıyı tanımakla başlar.Yapı olarak benzerlikler gösterse dahi, ilk derslerimizden itibaren çalmak istediğiniz türe ve enstrümana(Cura, Çöğür, Tanbura, Divan Sazı, Meydan Sazı)yönelik eğitim metotlarım derslerimizde yerini almaktadır.

BAĞLAMA - SAZ DERSLERİ

Temel nota ve solfej bilgileri, el hareketleri ve pozisyonlarıyla başlayan derslerimiz, sol elde parmak açma çalışmaları ve klavye üzerinde doğru tutuş ve düzeltme egzersizleriyle devam eder.

Teorik bilgilerin öğretilmesiyle basit etütler çalışılmaktadır.Solfej, ritm bilgisi ve bona çalışmaları yapılmakta, enstrüman üzerinde teknik konular öğrenciye verilmektedir.

Usta-çırak yöntemi ile birlikte ilerleyen saz derslerimizde, önemli halk müziği sanatçılarımızın eserleri, yazım ve çalış teknikleri incelenmektedir.Seçtiğimiz parçalarla nüans ve yorumlama tekniklerine bakılmaktadır.Tekniği geliştirici etütlerle desteklenen derslerimiz repartuar oluşturma çalışmalarıyla devam eder.Bu amaçla öğrencilerimize ezbere dayalı olmayan bir eğitim vermekteyiz.

...Günlük yaşamın stresinden arınmak, sevdiğiniz bu enstrümanların eğitimini almak ve birlikte müzik yapmanın keyfine varmak için arayınız...

İletişim:

0546 623 57 23

http://www.enesmuzik.net

BAĞLAMA - SAZ

Bağlama ya da saz Türk Halk Müziğinde yaygın olarak kullanılan telli bir çalgı türüdür.Yörelere ve boyutlarına göre değişik isimlerle tanınır.Kopuz, cura, saz, çöğür, dombra, ikitelli, tanbura, tar, v.b.

Kullanılan tekniğe göre mızrap veya parmaklar ile çalınır. Parmaklarla çalma tekniğine şelpe ve dövme denir. Genellikle altta iki çelik ile bir sırma bam, ortada iki çelik ve üstte bir çelik ile bir sırma bam teli olmak üzere toplam 7 tellidir.Tezene ile çalınır.

Bağlama Ailesi

Bağlama, kullanım amaçlarına göre farklı tür ve boylarda çalınmaktadır. Günümüzde genellikle aşağıdaki türlerle tanınır.

* Cura (en küçük boy)

* Çöğür (kısa kol bağlama)

* Tanbura (uzun kol bağlama)

* Divan sazı (büyük boy bağlama)

* Meydan sazı (en büyük boy bağlama, kullanılmamakta...)

Bağlama Düzenleri

Halk müziğinde çoğunlukla karşılaşılan düzenler şunladır: (Parantez içindekiler, üst, orta ve alt tellerin çekilmesi gereken seslerdir).

Bağlama düzeni (La, Sol, Re)//Bozuk düzeni, kara düzen (Sol, Re, La)//Misket düzeni (Fa#, Re, La)//Fa müstezat düzeni (Fa, Re, La)//Abdal düzeni (La, Re, Sol)//Do müstezat düzeni (Sol, Do, La)

Tüm enstrümanlarda olduğu gibi işçilik ve kullanılan malzeme çalgının kalitesini belirlemektedir.

Tags :bağlama, dersi, saz, kursu, özel, ders, müzik, dersleri, nota, baglama ders, bağlama dersi, bağlama dersleri, bağlama kursu, dersi s
Ders konusu

Bağlama

Gitar

Org

Solfej

  • #3524384
  • MEGA Foto
  • Şikayet
  • Yazdır
  • Favori
  • Paylaş
  1. Özel ders
  2. Müzik ve Enstrüman
  3. İstanbul
  4. Ümraniye
  5. İnkılap Mah.
  • Piyano Org Keyboard Dersi Anadolu Yakası Ümraniye

    ORG DERSİ AYLIK 300 TL Profesyönel müzisyen den stüdyo ortamında birebir özel O ...

  • Başakşehir Aria Güzel Sanatlar

    Başakşehir Kayaşehir Özel ARİA GÜZEL SANATLAR müzik Kursu Gitar, Bağlama, Keman, ...

  • Ispartakule Keman dersi Aylık 130 tl

    Ispartakule de Özel ARİA GÜZEL SANATLAR Gitar- Bağlama - Keman - Piyano - Ney ...

Site kullanıcıları tarafından oluşturulan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, ilanversen.com.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu ilanın hatalı olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
İlana dön
Kapat
1pixel

Son gezdiklerim

Paylaş
Şikayet
Cevap
Ara
 

Ziyaretçilerimize daha iyi hizmet sunulabilmek için sitemizde Çerez (Cookie) kullanılmaktadır.