hibrit mısır tohumu, silajlık mısır çeşitleri

hibrit mısır tohumu, silajlık mısır çeşitleri

Akdeniz » Adana » Seyhan
Görüşülür
  • Görüşülür
    Akdeniz » Adana » Seyhan
hibrit mısır tohumu, silajlık mısır çeşitleri
 
hibrit mısır tohumu, silajlık mısır çeşitleri hibrit mısır tohumu, silajlık mısır çeşitleri hibrit mısır tohumu, silajlık mısır çeşitleri hibrit mısır tohumu, silajlık mısır çeşitleri
hibrit mısır tohumu, silajlık mısır çeşitleri, ayrıntılı bilgilere web sitemizden ulaşabilirsiniz.www.torunoglutohum.com gsm: 0532..iş:0322.info@kabayemler.com Masrafsız hayvancılık yapmak ve kaliteye en uygun fiyatla sahip olmak istiyorsanız bize ulaşın. Mısır Silajı: İçerdiği besin maddeleri ve yüksek verimi ile tercih edilir. İyi bir mısır silajı için öncelikle bölge ekolojisine uygun iyi bir çeşit seçmek gereklidir. Kısa vejetasyona sahip bölgelerde (İçelanadolu, Doğu Anadolu gibi) uzun olgunlaşma periyoduna sahip çeşitler seçilmemelidir. Bu çeşitler mevsim sonunda olgunlaşamamakta ve besin maddesi birikimini tamamlayamamaktadır. Dolayısıyla kaliteli, uygun silaj yapılması zorlaşmaktadır. Mısır silajı için en uygun hasat zamanı danenin hamur olum yada sert hamur olum aşamasıdır. Bu aşamada hasat edilen mısır, silaj makinesiyle kıyıldıktan sonra, silaj çukurlarına konarak, traktör veya iş makineleriyle sıkıştırılır ve hava almayacak ölçüde PVC naylonla kapatılır. Rüzgardan zarar görmemesi için ise üzerine taş, lastik gibi ağırlıklar konur. Mısırda yaş veriminden ziyade dekara kuru madde verimi göz önünde bulundurulmalıdır. Mısırın olgunlaşmasında hasat edildiği (Kuru madde oranı %20-25) evrede dekar verimi yüksek görülse de, gerçek verim olan kuru madde verimi düşüktür. Bu da yanılgıya sebep olabilir. Ayrıca düşük kuru madde-yoğun su içeren-silajın sıkıştırılması zordur, bozulması kolaydır. Bozulduğu zaman hayvana yedirilmesiyle sağlık problemleri doğabilir ve hayvan tarafından gönüllü tüketimi azalır. Bu da hayvanda süt, et ve yavru verimini azaltıcı etki yapar.
  • #2106626
  • Şikayet
  • Yazdır
  • Favori
  • Paylaş
Site kullanıcıları tarafından oluşturulan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, ilanversen.com.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu ilanın hatalı olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
İlana dön
Kapat
1pixel

Son gezdiklerim

Paylaş
Şikayet
Cevap
 

Ziyaretçilerimize daha iyi hizmet sunulabilmek için sitemizde Çerez (Cookie) kullanılmaktadır.