satılık samoyed

satılık samoyed

İzmir / Urla / Bademler Köyü
1₺
 
Dişi ve Erkek Sahibinden Bademler Köyü köpek Samoyed fiyatları Samoyed yaş 0-3 Aylık Bademler Köyü Bademler Köyü Samoyed ilanları
Samoyed, Yıllar önce Sibirya' da avcılıkla geçinen Samoyed halkı varmış. Bu halk kızaklarını çekmesi için köpek kullanırlarmış. Bu köpekler ırklarının adlarını taşıdığı için Samoyed olarak tanınırlar. 1889' da kaşif Robert Scott bu köpeklerin bir kaç tanesini İngiltere' ye getirerek soylarının devamı sağlamak istemiştir. Bu Köpeğin ırkı böylelikle yaygınlaşmıştır. Daha önceden çok zor şartlar altında çalışmak zorunda kalmış olmasına rağmen günümüz de çok zarif ev köpeği ve yarışma köpeği olarak kullanılır. Samoyed, uygun yaşam koşulları sağlandığı taktir de evde yaşayabilir. Genellikle küçük bir bahçe bu cins köpekler için uygun olacaktır. Mevsimsel olarak çok ciddi tüy dökerler. Bu nedenle alerji olan kişilerin uzak durması daha uygun olacaktır. Çok sık ve kalın kürkü olduğu için sürekli fırçalanmalıdır. Bakımı düzenli yapıldığında beyazlığını ve parlaklığını koruyacaktır. Ev hayatına ve aile bireylerine uyum sağlar. Aşırı kalın kürkleri bulunması nedeni ile çok sıcağa gelemezler. Bu nedenle sıcak ortamlardan uzak durmaları gerekir. Samoyed, Rengi gümüş uçlu sık kürkü, beyaz ve sarı olabilir. Ancak beyaz olan daha çok tercih edilir. Çok çalışkan ve kuvvetli kasları olan bu ırkın köpekleri çok yoğun ilgiyle karşı karşıya gelir. Samoyed, güçlü ve dinamik bir köpektir. Burnu kimi siyah kimi kahverengi olarak belirgindir. Kafasından burnuna doğru uzanan burun yapısı kendisine daha çok asalet katmaktadır. Kulakları orta büyüklükte ve içe doğru kıvrılmış hafif yuvarlak ve diktir.Kuyruğu uzundur ve çok sık ve kabarık tüyleri vardır. Bacakları yere sağlam basar ve diktir. Ayaklar düz ve tüylüdür. Üzerinde ki kürk onu soğuk havalara karşı kalkan gibi korur. Bu nedenle sıcak havayı sevmez.

Samoyed, Duruş itibari ile de kibar bir köpektir. Kendisine sahip olarak bir kişi sever ve ona itaat eder. Diğer insanlara karşı da son derece sevecen bir köpektir. Dışarı ile sıcak bağlar kurar. Çocuklarla oynamayı sever. Eğitimi zor olmasına rağmen, sabır ve itina ile bakıldığında çok uyumlu bir köpektir. Tek bir sahibe bağlandığında iyi huylu sevecen ve canlı bir köpek olur. Tek başına kaldığında uzun süre evde tek kaldığında hırçınlaşıp, eşyalara zarar verebilir. Ancak evde tek olmadığı durumlar da ev sahibiyle iyi anlaşır. Hava almaya ihtiyacı vardır. Bu nedenle sık sık dışarı çıkartıp egzersiz yaptırmanız gerekecektir.
Sağlık durumu

Aşılı

Kimlere uygun

Aileye uygun

Çocuklara uygun

Daha önce hayvan bakanlara

Diğer hayvanlarla uyumlu

İlk hayvan bakacaklara

Yaşlılara uygun

  • #4490723
  • MEGA Foto
  • Karşılaştır
  • Şikayet
  • Yazdır
  • Favori
  • Paylaş
  1. Hayvanlar alemi
  2. Evcil hayvanlar
  3. Köpek ilanları
  4. İzmir
  5. Urla
  6. Bademler Köyü
  • satılık alman kurdu yavrular

    Sadece ülkemizde değil tüm dünyada en popüler köpek ırklarından biri Alman kurdu ...

  • PAMUK GİBİ SAMOYED YAVRULARI

    SAMOYED YAVRULARI İletişim ; 0553 480 06 95 PAMUK GİBİ BİRBİRİNDEN SE ...

  • CANE CORSO SHOW KALİTE YAVRULAR

    *** CANE CORSO YAVRULARI *** İLETİŞİM ; 0553 480 06 95 MÜKEMMEL KALİT ...

Site kullanıcıları tarafından oluşturulan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, ilanversen.com.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu ilanın hatalı olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
İlana dön
Kapat
1pixel

Son gezdiklerim

Paylaş
Şikayet
Cevap
Ara
 

Ziyaretçilerimize daha iyi hizmet sunulabilmek için sitemizde Çerez (Cookie) kullanılmaktadır.