Su Kabağı Süslemeleri

Su Kabağı Süslemeleri

Akdeniz » Antalya » Gazipaşa
Görüşülür
  • Görüşülür
    Akdeniz » Antalya » Gazipaşa
Su Kabağı Süslemeleri
 
Su Kabağı Süslemeleri Su Kabağı Süslemeleri Su Kabağı Süslemeleri Su Kabağı Süslemeleri Su Kabağı Süslemeleri Su Kabağı Süslemeleri
ANTALYA/Gazipaşa'ya bağlı Çobanlar köyünde çiftçilik yapan Ali Aydın, 10 dönümlük tarlasında yetiştirdiği su kabaklarından ürettiği hediyelik eşyayı evinin salonunda kurduğu müzede sergilemeye başladı. Çobanlar köyünde oturan Ali Aydın, Alanya'da gördüğü ve turistlerin büyük ilgi gösterdiğini fark ettiği su kabaklarını üretip işleyebileceğini düşünerek, köydeki 10 dönümlük tarlasına su kabağı ekti. Geçen yıl 8 bin kabak üreten ve bu kabaklardan 7 binini ham halde işletmelere satan Ali Aydın, su kabaklarının işlendikten sonra çok daha yüksek fiyatlardan alıcı bulduğunu fark edince, kabakları kendi işlemeye karar verdi. Evini imalathaneye dönüştüren Aydın'a eşi ve çocukları da destek oldu. Tarladan toplandıktan sonra kuruması için bekletilmesi gereken su kabaklarını evinin içine ve dışına asan Aydın, kuruyan kabakları ailesi ve komşularıyla birlikte işlemeye başladı. Rengarenk boncuklarla süslediği su kabaklarını birer sanat eserine dönüştüren Ali Aydın, yaptığı açıklamada, su kabağını üretmeye karar vermesinde Gazipaşa Havaalanı'nın açılması kararının etkili olduğunu anlattı. Havaalanıyla ilçede turizmin gelişeceğini, Çobanlar köyünün yerli ve yabancı çok sayıda turist tarafından ziyaret edileceğini düşündüğünü belirten Aydın, ''Çobanlar'ı tüm dünyanın bilmesini istiyorum. Bunun için köyün bir ayrıcalığının olması lazım. Bu yüzden evimin salonunda bir su kabağı müzesi kurdum'' dedi. Müzede su kabağından yapılmış, abajurdan su testisine, kepçeden maşrapaya çok çeşitli ürün bulunduğunu ifade eden Aydın, ''müzemde sadece su kabağı kültürünü değil el sanatlarını da yaşatmak istiyorum. Komşumla el ele verdim. Kendisi el dokumaları yapıyor. Salonumda komşumun dokumalarını da sergiliyoruz. Amacım köyümü turizme açmak, turizm pastasından köylülerimiz ve komşularımızla hep beraber yararlanmak'' diye konuştu. Ali Aydın, ürettiği ve işlediği su kabaklarını firmalar aracılığıyla Yunanistan ve Polonya'ya ihraç ettiklerini de kaydetti. Ali Aydın'a yardım eden lise öğrencisi kızı Esma, evlerinin salonunun su kabağı müzesi yapılması fikrini çok beğendiğini ve babasının yanında olmak istediğini söyledi. Evlerinde işledikleri su kabaklarının dünyadaki pek çok eve girdiğini anlatan Esma Aydın, su kabağı müzesini ziyaret etmek isteyenleri hafta sonları köylerine beklediklerini ifade etti. Esma Aydın, ''gelen misafirler su kabağından nasıl güzel eserler yapıldığını yerinde görme imkanı bulacak'' dedi.
  • #2522410
  • Şikayet
  • Yazdır
  • Favori
  • Paylaş
Site kullanıcıları tarafından oluşturulan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, ilanversen.com.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu ilanın hatalı olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
İlana dön
Kapat
1pixel

Son gezdiklerim

Paylaş
Şikayet
Cevap
 

Ziyaretçilerimize daha iyi hizmet sunulabilmek için sitemizde Çerez (Cookie) kullanılmaktadır.