CEVİZ AĞACI BUDAMA.CEVİZ AĞACI NASIL BUDANIR/SAMSUN

CEVİZ AĞACI BUDAMA.CEVİZ AĞACI NASIL BUDANIR/SAMSUN

Karadeniz » Samsun » Samsun
Görüşülür
  • Görüşülür
    Karadeniz » Samsun » Samsun
CEVİZ AĞACI BUDAMA.CEVİZ AĞACI NASIL BUDANIR/SAMSUN
 
CEVİZ AĞACI BUDAMA.CEVİZ AĞACI NASIL BUDANIR/SAMSUN CEVİZ AĞACI BUDAMA.CEVİZ AĞACI NASIL BUDANIR/SAMSUN CEVİZ AĞACI BUDAMA.CEVİZ AĞACI NASIL BUDANIR/SAMSUN CEVİZ AĞACI BUDAMA.CEVİZ AĞACI NASIL BUDANIR/SAMSUN CEVİZ AĞACI BUDAMA.CEVİZ AĞACI NASIL BUDANIR/SAMSUN CEVİZ AĞACI BUDAMA.CEVİZ AĞACI NASIL BUDANIR/SAMSUN
ZİR.MÜH.ERGİN PALAOĞLU *DİKİMİ TAKİP EDEN İLK YIL CEVİZİN BESLENME PROĞRAMINA İLAVE OLARAK TOPRAK ISLAHI ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİLİR. UYGUN GELİŞİMİ YAKALAMIŞ FİDANLARDA ŞEKİLVERME İŞLEMİNE BAŞLANIR. *Cevizde yapılacak budamalar sırası ile şunlardır* Göz Budaması: Dalların gövdeye geniş açı yapmaları sağlanır. Şekil Budaması: Çeşite uygun dengeli bir taç oluşturur. Ürün budaması: Meyve periyodisetisini düzene koyar, kaliteyi artırır. Bakım budaması: Hastalıklı dallar budanarak ağaç gençleştirilir. GÖZ BUDAMASI: 2.yılı takiben 15 mayıs tarihleri arasında fidanın yaklaşık 90-110 cm üstünden tepe vurması yapılır.(yapılsın ki meyve verecek yandallar çıksın).daha sonra en üstte bırakılan lider dalın altında şekilde görüldüğü gibi değişik yönlerde, birinci katı oluşturacak merkezi dallar belirlenir ve geri kalan budanır. ŞEKİL BUDAMASI: 3.yıl ikinci katı oluşturacak merkezi dallar belirlenerek ikinci bir tepe vurması yapılır.daha sonra birinci katta bulunan merkezi dallar üzerinde 1/3 oranında uç almalar yapılır. ÜRÜN BUDAMASI: 4.5 yıl Her iki kat üzerinde bulunan merkezi dallar üzerinde şekil ve ürün budamaları birlikte yapılır.arada bulunan hastalıklı dallar temizlenir. GENÇLEŞTİRME BUDAMASI:7 ve üzeri yaşlı, bakımsız ceviz ağaçlarında yapılan budamadır.yaşlı ve verimsiz dallar kesilir ve yerine yeni hastalıksız sürgünlerin çıkması sağlanır. AYRINTILI BİLGİ İÇİN WWW.cevizyetistir.com adresine mutlaka bakın AMERİKAN - FRANSIZ - YARI BODUR *CHANDLER-PEDRO-FERNOR-K-1 *80-1500 CM BOYLU SAĞLIKLI KÖK VE DİKİME HAZIR *İSME ÇEŞİT GARANTİLİ, YÖREYE UYGUN *SOĞUĞA VE HASTALIKLARA KARŞI DAYANIKLI *1 DÖNÜMDE 6.YAŞINDA 300 KG CEVİZ *İKİ KAT YÜKSEK VERİM *TARIM İL MÜD.FİDAN MAZOT GÜBRE DESTEĞİ CHANDLER PEDRO FERNOR K-1 DİĞER TÜM YERLİ VE YABANCI ORJİNAL ÇEŞİTLER YAŞAM FİDAN DESTEK VE GARANTİSİNDE GSM:SAMSUN www.cevizfidanları.com. GSM: yaşam fidan teknik.hiz.böl.
  • #3391153
  • Şikayet
  • Yazdır
  • Favori
  • Paylaş
Site kullanıcıları tarafından oluşturulan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, ilanversen.com.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu ilanın hatalı olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
İlana dön
Kapat
1pixel

Son gezdiklerim

Paylaş
Şikayet
Cevap
 

Ziyaretçilerimize daha iyi hizmet sunulabilmek için sitemizde Çerez (Cookie) kullanılmaktadır.