satılık scottish fold yavru kediler

satılık scottish fold yavru kediler

İzmir / Güzelbahçe / Çelebi Mah.
1₺
  • 1₺
    İzmir / Güzelbahçe / Çelebi Mah.
  • Hayvanlar alemi / Evcil hayvanlar / Kedi ilanları

  • satılık scottish fold yavru kediler
  • İlan no#4480518
  • Kimden Sahibinden
  • Kedi ırkı Scottish fold
  • Kedinin cinsiyeti Dişi ve Erkek
  • Kedi yaşı 0-3 Aylık
 
Dişi ve Erkek Sahibinden Çelebi Mah. Çelebi Mah. kedi fiyatları Çelebi Mah. kedi ilanları kedi ilanlari Çelebi Mah. Scottish fold İlk hayvan bakacaklara Scottish fold Sahibinden Çelebi Mah.
Bu ırk kedilerin en belirgin özellikleri oldukça küçük ve içe doğru kıvrıkScottish Fold Shorthair kulaklarıdır. Kulağın kıvrıklığı, kıkırdak yapısının kıvrık olmasıyla ilgilidir ve genetiktir. Kulakları çeşitli olaylar karşısında aşağı yukarı hareket eder. Bu kulak yapısı onların ne kadar dikkatli hayvanlar olduğu gerçeğini pekiştirir. Yuvarlak, geniş bir kafa yapısı ve sağlıklı dişleri ile güçlü bir çeneye sahiptir. Ağız yapısı hafif uzun ve öne doğru çıkıktır. Kıvrımlı duran ağız gülen bir ifade kazandırır. Çıkıntılı yanaklar, hafif kavisli kısa bir burnu vardır. Yüzüne sevimli görünüm kazandıran gözleri geniş, yuvarlak ve birbirinden oldukça ayrıktır. Gözleri genellikle altın veya bakır rengindedir. Ancak tüy rengi ile uyumlu olarak değişebilir. Ayrıca gözler, bazen tuhaf bir şekilde iki rengi birden yansıtabilir.Geniş göğüsleri ve gelişmiş omuzları ile orta boyutlarda, yuvarlak hatlara sahip bir kedidir. Kaslı vücut yapıları vardır. Bacakları vücuduna oranla oldukça kısa ama güçlü, patiler yuvarlaktır. Kıvrık kulakları ile tanınan bu ırk Amerika'da populer ilk on kedi arasında yer alır. Tüm yavrular düz kulaklı olarak doğar ve yaklaşık 3 hafta sonra kulakları kıvrılmaya başlar. Kıvrık kulaklar işitmeye engel değildir. Eğer bir hastalık hali varsa yada hava çok sıcaksa kulaklardaki kıvrıklık azalır. Diğer kedilere oranla daha fazla kulak salgısı vardır ancak bu normaldir ve herhangi bir enfeksiyona işaret etmez. Sağırlık görülebilir ancak bu ırkın kıvrık kulakları ile değil beyaz tüy genleri ile ilgilidir. Vücudunu kaplayan tüyler kısadır. Sık ve yoğun olan tüyleri dokunulduğunda kadife hissi veren yumuşaklıktadır.Akıllı, sakin huylu ve yumuşak sesli olan bu ırk yeni insanlara ve yeni ortamlara kolayca adapte olabilir. Sadık ve evine bağlıdır. Ailenin tüm üyelerine kendini sevdirir ancak seveceği sahibini ise kendi seçer. Sahibinin yanında olmayı sever ancak asla kucak kedisi değildir. Sahibi ile oyun oynamayı ve ilgi çekmeyi sever. Özellikle atılan bir oyuncağı getirmekten büyük keyif alır. Sessiz bir kedidir. Diğer petlerle ve insanlarla iyi anlaşır. Konforlu ortamları sever ancak gerektiğinde iyi bir fare avcısıdır. Hem evde hemde bahçede yaşayabilir ancak yalnız kalmayı sevmez.Mavi, kırmızı,beyaz siyah, krem, duman, chinchilla, portakal renklerde, tekir, parçalı ve iki renkli versiyonlar şeklinde olabilen tüyler genelde Amerikan Shorthair'la aynı renklerdedir. Tekir desende olanları 3 şekilde olabilir. Bunlar,Klasik tekir modeli:Temel rengin üstünde çelişen açık ve koyu bantlar vardır.Uskumru tekir modeli:Kahve, gümüş ve mavinin ağırlıklı olduğu modeldir.

Kısmen tekir modeli:Kırmızı ve krem tonlarındadır.

Orta düzeyde tüy bakımına ihtiyacı vardır. Haftada 2-3 kez fırçalama yeterlidir. Mayıs ayında bölgesel olarak mevsime bağlı bir tüy değişimi yaşarlar. Bu dönem de fırçalamaların sık yapılması ölü tüylerin toplanmasını kolaylaştıracağından faydalıdır.

1961 yılında iskoçya'da William Ross adlı bir çiftçi tarafından farkedilen Scottish Fold kedisi annesi düz kulaklı ve babası bilinmeyen bir ırktır. Babasının bilinmemesi bu ırkın genetik olarak kökeni konusunda araştırmaların tam olarak sonuçlanamasına neden olmuştur. Bu nedenle belli bir seceresi olmayan çiftlik kedisi olarak tanımlanmıştır. Ancak diğer ırklardan oldukça farklı bir kulak yapısı olan bu kedinin 1966 yılında GCCF (Governing Council of the Cat Fancy) tarafından resmi olarak ilk kaydı yapılmıştır. Daha sonra tanımlama aşamasında 1970 yılında ırkın kulak enfeksiyonlarının genetik bir bozukluk olduğu ve kulak hastalıklarına yatkınlığı olduğundan resmi tanımlama ve kabulü işlemi durdurulmuştur. Bunun üzerine Amerikaya götürülerek işlemlerine devam edilmiştir. Carnivor genetik araştırmacısı olan Dr. Nail Todd tarafından 3 vavru değişik yetiştiricilere verilmiş ve üremesi sağlanmıştır. Bu yetiştiricilerden Pensilvanyalı yetiştirici Salle Wolfe Peters ırkın gelişimine büyük katkılarda bulunmuş ve 1973 de CFA (Cat Fanciers Association) tarafından tanınan ırk 1978 yılında şampiyonluk statüsüne alınmıştır.

*** ** *** *** *** *** *** ** *** *** *** *** *** ** *** *** *** *** *** ** *** *** *** ***

Telefon numaralarımızdan bizlere ulaşabilir. Daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

'DİĞER IRKLARIMIZ ILE'de HIZMETİNİZDEYİZ.

İNTERNET SİTELERİMİZDEN BİZİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.'

**FACEBOOK:

ht tps://www.facebook.com/scoobydubidooscoo bypetlife/

**İNSTAGRAM:

https://insta gram.com/scoobypetlife/

**GOOGLE:

http s://plus.google.com/u/0/+ScoobyPetlifesc oobypetlife

**YOUTUBE:

https://www.you tube.com/channel/UCKV5tM65NXLGxkR2ade25a A

**BLOGGER:

https://www.blogger.com/b logger.g?blogID=3918443170833919146#allp osts

...* YAVRU BİLGİLERİ *...

Yavrularımız safkan olup ırkının tüm özelliklerini taşımaktadır.Görüntülü arama ile yavrularımızı görebilir, seçebilirsiniz. Misafirimiz olarak yavrularımızı yerinde de görebilirsiniz. Veteriner hekimimizin gözetimi altında olan bebeklerimiz sağlık ve ırk garantilidir.Günü gelen uygulamarı yapılmış olup, sizlere AŞI KARNESİ'ile teslim edilir.

TÜRKİYE´NİN HER İLİNE ANLAŞMALI OLDUĞUMUZ OTOBÜS FİRMALARI İLE BULUNDUĞUNUZ ŞEHİRE ÖZEL PET KUTUSUNDA BEBEĞİMİZ TESLİM EDİLİR.

Bazı illere de elden teslim olanağımız bulunmaktadır.

SATIŞ SONRASI 7/24 DESTEK ALABİLİR. HAZIRLADIĞIMIZ BİLGİLENDİRME FORMUMUZ İLE ALACAĞINIZ YAVRUYA SAĞLIKLI VE UZUN ÖMÜRLÜ BÜYÜTEBİLİRİZ.

*scoobypetlife.
Sağlık durumu

Aşılı

Kimlere uygun

Aileye uygun

Çocuklara uygun

Daha önce hayvan bakanlara

Diğer hayvanlarla uyumlu

İlk hayvan bakacaklara

Yaşlılara uygun

  • #4480518
  • MEGA Foto
  • Karşılaştır
  • Şikayet
  • Yazdır
  • Favori
  • Paylaş
  1. Hayvanlar alemi
  2. Evcil hayvanlar
  3. Kedi ilanları
  4. İzmir
  5. Güzelbahçe
  6. Çelebi Mah.
  • satılık british shorthair yavru kediler

    British Shorthair cinsi kediler, İran kedilerinden sonra en sakin kedilerdir. An ...

  • biraz acil çiftlesmesi lazım uyutmuyor :Dd

    merhaba kedim 15 aylık van kedisi erkek kedi arıyorum. Watsapp : 05059928034 ...

  • SCOTTISH OGLUMA ES BEYLIKDUZU

    OGLUMUN ASILARI TANDIR.SİYAM BRITISH SHORT HAIR CINSI DISI KEDI ILE CIFTLESTIRME ...

Site kullanıcıları tarafından oluşturulan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, ilanversen.com.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu ilanın hatalı olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
İlana dön
Kapat
1pixel

Son gezdiklerim

Paylaş
Şikayet
Cevap
Ara
 

Ziyaretçilerimize daha iyi hizmet sunulabilmek için sitemizde Çerez (Cookie) kullanılmaktadır.