macaristandaki çiftliğimizde simental, şarole, limuzin danalar

macaristandaki çiftliğimizde simental, şarole, limuzin danalar

Yurtdışı
11₺
  • 11₺
    Yurtdışı
macaristandaki çiftliğimizde simental, şarole, limuzin danalar
 
macaristandaki çiftliğimizde simental, şarole, limuzin danalar macaristandaki çiftliğimizde simental, şarole, limuzin danalar macaristandaki çiftliğimizde simental, şarole, limuzin danalar macaristandaki çiftliğimizde simental, şarole, limuzin danalar macaristandaki çiftliğimizde simental, şarole, limuzin danalar macaristandaki çiftliğimizde simental, şarole, limuzin danalar
*** 2015 SATIŞLARIMIZ TIR BAZINDA ( EN AZ 75 ADET ) DEVAM ETMEKTEDİR*** *** HAYVANLARI SEÇMEYE MACARİSTAN DAKİ ÇİFTLİĞİMİZE GETİRİYORUZ SİZİ **** *** HAYVANLARIN AŞILARI VE SAĞLIK SERTİFİKALARI VARDIR*** *** HAYVANLARIN ORTALAMA AĞIRLIĞIKG. *** *** LİMUZİN, ŞAROLE VE DİĞER IRKLAR TEMİN EDİLİR *** *** CANLI BASKÜL FİYATIMIZ KG :4.1 euro : 11 TL Simental sığır ırkının anavatanı İsviçreâââ ¬ËÅ"dir. Simental hem süt ve hemde etçi olmalarından dolayı kombine bir sığır ırkıdır. Dünyada bir çok ülkede yetiştirilmektedir. Kombine bir sığır ırkı olması dolayısıyla bazı ülkelerde eti bazılarındada sütü için yetiştirilmektedir. Simental Sığır Irkının Özellikleri Simental sığırlarının kıl renkleri sarı-beyaz veya kırmızı-beyaz alacadır. Simental sığır ırkının genelinde baş, ayaklarının alt kısımları ve karın altlarına beyaz renk hakimdir. Yeni doğmuş simental buzağı ve genç simental danalarda vücut kılları biraz karışık ve uzundur. Zamanla görünüm değişir. Simental sığır ırkları kombine bir sığır olduğu için vücudu dolgun görünümlüdür. Simental dana ve tosunlar; adeleleri gelişmiş bir sığır ırkıdır. Kombine bir sığır ırkı ( hem et ve süt ırkı ) olduğu çıplak gözle bile görülebilir. Simental ineklerinde meme yapısı geniş ve dolgundur. Hollanda inekleri kadar olmasa bile simental inekte süt damarları gelişmiştir. Simental boğa ve simental ineklerde kısa boynuz mevcuttur. Boynuz renkleri kirli sarı kıvamındadır. Aynı renk tırnaklardada hakimdir. Simental Sığırlarda Verim Simental ırkı sığırlarda canlı ağırlık; Ergin dişi Simental inekler 600 âââ ¬" 650 kg. Erkek simental boğalar 700 âââ ¬" 900 kg. civarındadır. Simental boğalarda ekstremde olsa Türkiye âââ ¬ËÅ" de bazı bölgelerde 1100 kg ma kadar canlı ağırlığa ulaştığı görülmüştür. Ancak simental boğalarda bu durum ortalama canlı ağırlığı yükseltmemektedir. Simental dana günlük canlı ağırlık artışı ortalama olarak, 1100 âââ ¬" 1450 gr civarındadır. Et randımanı % 60 tır. Simental Hayvanların Diğer Özellikleri Simental ırkı sığırların döl verimi yüksektir. Simental ırkı uzun ömürlü bir sığır ırkıdır. Sıcak ve soğuğa çabuk adepte olurlar. Simental ırkı hayvanlar hertürlü iklim şartında yetiştirilebilir. Veriminde çok fazla bir değişiklik görülmez. Simental havyarlar, hastalıklara karşı direçli bir sığır ırkı olarak bilinir. Simental kombine bir sığır ırkı olmasından dolayı pazarda ayrı bir yeri olan sığır ırklarından olup, simental fiyatları, öbür sığır ırklarına göre farklıdır. Simental ırkı hayvanlar birçok ülkede yetiştirilme açısından birinci sıradaki sığır ırkları arasındadır.
  • #3895702
  • Şikayet
  • Yazdır
  • Favori
  • Paylaş
Site kullanıcıları tarafından oluşturulan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, ilanversen.com.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu ilanın hatalı olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
İlana dön
Kapat
1pixel

Son gezdiklerim

Paylaş
Şikayet
Cevap
 

Ziyaretçilerimize daha iyi hizmet sunulabilmek için sitemizde Çerez (Cookie) kullanılmaktadır.