iLLE DE FRANCE DAMıZLıK KOYUN ( MACARİSTANDAKİ ÇİFTLİĞİMİZDE )

iLLE DE FRANCE DAMıZLıK KOYUN ( MACARİSTANDAKİ ÇİFTLİĞİMİZDE )

Yurtdışı
800₺
  • 800₺
    Yurtdışı
iLLE DE FRANCE DAMıZLıK KOYUN ( MACARİSTANDAKİ ÇİFTLİĞİMİZDE )
 
iLLE DE FRANCE DAMıZLıK KOYUN ( MACARİSTANDAKİ ÇİFTLİĞİMİZDE ) iLLE DE FRANCE DAMıZLıK KOYUN ( MACARİSTANDAKİ ÇİFTLİĞİMİZDE ) iLLE DE FRANCE DAMıZLıK KOYUN ( MACARİSTANDAKİ ÇİFTLİĞİMİZDE ) iLLE DE FRANCE DAMıZLıK KOYUN ( MACARİSTANDAKİ ÇİFTLİĞİMİZDE )
SATIŞLARIMIZ TIR BAZINDA EN AZ 100 ADET TİR.... ( HAYVANLARIN ÇOĞU GEBEDİR ve HAYVANLAR MACRİSTANDA DIR İSTEK ÜZERİNE FRANSADAN DA TEMIN EDİLİR..) 1 ADET KOYUN FİYATI : 280 ⬠( EURO ) DUR. ile de france koyun sezon dışı üreme yeteneği olan bir hayvandır.2 yılda 3 doğumu rahatlıkla yapar, yeterli süt verimi ile de ikiz ve hatta üçüz yavrularına yetecek kadar süt üretir. ile france her türlü kaba yemi tarla bitkilerini ve samanı mükemmel kullanır.sıcak ve soğuk iklimlere zorlanmadan adapte olur.açık, yarı açık ve kapalı sistem ağıllarda bakımı yapılabilir.dünyada 30 üzeinde ülkede başarıyla yetiştirilmektedir.ama bizi ilgilendiren kısmı, uzun yıllar evvel türkiyeye getirilip bazı melezlemelerde kullanılıp gayet te başarılı olunmasıdır. menemen koyunu ve en son polatlı koyunu yüksek oranda ile de france kanı içeren türkiye şartlarına mükemmel uyumlu iki yeni cinstir.ile de france koçları, baba hattında tüm dünyada başarıyla kullanılarak erken gelişen, et verimi yüksek, düşük yağ oranlı melez kesim kuzuları elde edilmektedir.en iyi uyumu merinoslarladır.avustralyada merinoslardan kesimlik yüksek et verimli kuzular için neredeyse daima ile de france koç kullanılmaktadır.yurdumuzda da yapılan bir araştırmada anadolu merinosu ile, ile de france melezi kuzuların sütten kesildikten sonra yapılan beside, günlük 370 gam ortalama ağırlık kazandığı (saf anadolu merinosunda 300 gram)görülmüştür.hayvan tam bir et ırkı olup bilhassa but gelişimi harikadır.büyüme ve et gelişim özelliklerini, melezi olan kuzulara da büyük oranda aktarmaktadır koçlarkilo koyunlar 70-90 kilo 100 koyun, ortalama 170 kuzu verir. kuzularda doğum ağırlığı 4 kilo, doğumlar kolaydır.yavrular gayet dayanıklı ve ölüm yüzdeleri çok düşüktür. KUZULAR 10-30 gün arası günlük 250 gram 30-70 gün arası 360 gram kilo alırlar. 100 günde ortalama canlı 34-41 kilo canlı ağırlığa erişirler. 70-150 arası dişi 400 erkek 450 gram ortalama canlı ağırlık kazanır. 150 günde dişi toklu 55-60, erkek 65-70 kilo ağırlığa erişir. dişiler erişkin ağırlığın 3/4 üne ulaştıklarında yani 55-60 kilo canlı ağırlıkta(5. aydan itibaren) gebe kalıp başarıyla doğum yaparlar.erkekler de 10 aylıktan sonra koç olarak kullanılırlar.
  • #3895707
  • Şikayet
  • Yazdır
  • Favori
  • Paylaş
Site kullanıcıları tarafından oluşturulan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, ilanversen.com.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu ilanın hatalı olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
İlana dön
Kapat
1pixel

Son gezdiklerim

Paylaş
Şikayet
Cevap
 

Ziyaretçilerimize daha iyi hizmet sunulabilmek için sitemizde Çerez (Cookie) kullanılmaktadır.