Humik asit,humik_asit,humik-asit,leonardit,humik asit fiyatı,humik asit fiyatları,humik-asit-fiyatı,

Humik asit,humik_asit,humik-asit,leonardit,humik asit fiyatı,humik asit fiyatları,humik-asit-fiyatı,

Ankara / Pursaklar / Saray Cumhuriyet Mah.
25₺
  • 25₺
    Ankara / Pursaklar / Saray Cumhuriyet Mah.
  • Alışveriş / Bahçe ve Yapı market / Bahçe

  • Humik asit,humik_asit,humik-asit,leonardit,humik asit fiyatı,humik asit fiyatları,humik-asit-fiyatı,
  • İlan no#4402909
 
Humik asit,humik_asit,humik-asit,leonardit,humik asit fiyatı,humik asit fiyatları,humik-asit-fiyatı, Humik asit,humik_asit,humik-asit,leonardit,humik asit fiyatı,humik asit fiyatları,humik-asit-fiyatı, Humik asit,humik_asit,humik-asit,leonardit,humik asit fiyatı,humik asit fiyatları,humik-asit-fiyatı,
Humik asit,humik_asit,humik-asit,leonardit,hum ik asit fiyatı,humik asit fiyatları,humik-asit-fiyatı,humik-asit -fiyatları,humik_asit_fiyatları,hümit asit,humik asit kullanımı,hümik asit fiyatları,hümik asit satışı ankara,hümik asit, hümikasit kullanımı, humik-asit-nerelerde-kullanılır, izmir humikasit satış yerleri,Ankara hümikasit fiyatları, hümik asit kullanım şekilleri, hümikasit nedir,hümik asitin faydaları,Hümikasit, satılık hümik asit, hümik asit içeriği, hümik asit nedir, hümik asit ne için kullanılır, satılık hümik asit, izmit humik asit fiyatları, humik asit kullanımı, hümik asit satan firmalar, hümik asit satan firmalar, hümik asitin içeriği, hümik asit kullanımı, hümik asit nerede ve nasıl kullanılır.

HÜMİK ASİT. HÜMİK ASİT SATIŞLARI NEREDE YAPILIR. Hümik asit fiyatları. Hümük asit nedir. Hümik asit niçin kullanılır.uygun fiyatlarla humikasit satışı yapmaktayız. Ankara’da hümik asit bayileri. Hümikasitin Bitkiye faydaları ve satış fiyatı hakkında arayınız. İzmir hümik asit satış yerleri. Hümikasit kullanım alanları nerelerdir ne nasıl kullanılır. 1 litre hümik asit 25 tl. Bitki gelişiminde hümik asit kullanımındaki önemi nedir. Hümik asit özelliklei nelerdir. Hümik asit nereden alınır. Hümit asit fiyatları. hümik asit yapımı. Hümik asit nasıl kullanılır. Hümik asitin faydaları nelerdir. Hümik asit toprak düzenleyici olarak kullanılır. Hümik asit özellikleri nelerdir. Hümik asit ne zaman verilir. Hümik satan firmalar. Hümik asit satın al.

Humik Asitlerin Yararları: Humik asitlerin yüksek katyon değişim kapasitesi, içerdiği yüksek oksijen oranı ve ortalamanın üzerindeki (kendi ağırlığının 20 katı) su tutma kapasitesi, toprağın verimliliğini arttırma ve bitki gelişimini destekleme amacıyla kullanılmalarındaki en önemli nedenlerdir.

1-) Fiziksel Yararları :

a) Toprağın yapısını düzeltir. Kil mineralleri ile birleşerek toprağı daha tanecikli duruma getirir. Böylece toprağın hava ve su geçirgenliği artar. Toprağın gevşekliği ve işlenebilirliği artar, topraklanma önlenir. Verimsiz killi toprakların parçalanmasını sağlayarak verimli toprak haline dönüştürür. Toprağın zamanla sıkışmasını önleyerek daha havadar ve kabarık kalmasını sağlar.

b) Toprağın havalanma özelliğini arttırır. Köklerin daha iyi havalanmasını sağlar. Yorgun toprakları gençleştirir.

c) Toprağın su tutma kapasitesini arttırır. ( Kendi ağırlığının 20 katı fazla ağırlıktaki suyu tutabilme yeteneği vardır ) Topraktaki su miktarını dengeler ve düzenler. Böylece, bitkinin kuraklığa karşı direnci artar ve kuraklık şartlarında bile daha iyi verim alınmasını sağlar. Daha az su ile daha verimli bir sulama için zemin hazırlar.

d) Uygun tohum yatağı şartları hazırlar.

e) Çok küçük toprak parçacıklarını birleştirerek toprağın çatlamasını, suyun yüzeyden akıp gitmesini ve toprak erozyonunu önler.

f) Toprağın rengini koyulaştırarak daha fazla güneş enerjisinin emilmesini sağlar.

2) Kimyasal Yararları :

a) Asidik ve bazik özelliklerdeki toprakları nötralize eder. Fazla tuzluluğu ve fazla kireçliliği gidererek toprağın pH sını düzenler. Bazik topraklarda yüksek pH miktarını düşürür. Toprağın tuzlanmaya karşı tamponlama özelliğini arttırır. Bitki köklerini korumak için tuz eriyikleriyle reaksiyona girer.

b) Suda çözünebilir inorganik gübreleri kök bölgesinde muhafaza eder ve bitkinin ihtiyacı oldukça bunları serbest bırakır. Kök civarındaki besinlerin yıkanıp uzaklaşmasını önler. Tüm fazla gübreyi bünyesine alıp yavaş yavaş toprağa verdiği için sürekli verimli bir toprak yapısı sağlar. Bitkinin köklerinde fazla gübrelemekten kaynaklanan zararları önler.

c) Toprağın iyon değişim kapasitesini en yüksek seviyeye çıkartır. Çok küçük toprak parçacıkları tarafından tutulan veya bitki tarafında alınamayan besin maddelerini iyonize ederek serbest hale getirir.

d) Hümik asit topraktaki azot oranını arttırır. Bitkilerde demir eksikliğinin (Kloroz-yaprak sararması) giderilmesine yardım eder.

e) Bitki gelişimi için gerekli olan mineraller (iz mineraller de dahil) ve organik maddelerce zengindir. Ayrıca, doğal karbon içermesinden dolayı bitkinin gelişiminde kullanılabileceği oldukça fazla miktarda enerji de ihtiva eder

f) Hümik asit biyokimyasal özelliği ile , toprağın zararlı , kirletici ve zehirli maddelerden temizlenmesini sağlar. Böylece, bunların bitki tarafından emilmelerini önler. Bunların zamanla dibe çökmesi sonucu toprak temizlenir

3) Biyolojik Yararları :

a) Hücre bölünmesini hızlandırır. Dolayısıyla , bitkinin büyümesi ve gelişmesi de hızlanır. Fidelerin daha hızlı ve kuvvetli büyümelerini sağlar.

b) Kök oluşumunu ve gelişimini hızlandırır. Kökleri kuvvetlendirir. Köklerin, özellikle uzunlamasına, büyümesi ve gelişmesi üzerine uyarıcı etkisi vardır.

c) Tohumda çimlenmeyi hızlandırır. Bitkinin hayatta kalabilme yeteneğini arttırır.

d) Bitki hücre zarlarının geçirgenliğini arttırır. Dolayısıyla, bitkinin topraktan daha fazla besini almasını ve kullanmasını sağlar.

e) Bitki bünyesinde vitamin miktarlarının artmasını sağlar.

f) Bitkide, klorofil, C vitamini, şeker, amino asitler ve diğer önemli bileşenlerin oluşmasını teşvik eder. Fotosentezi arttırır.

g) Bitkide hücre enerjisinin fazlalaşmasını sağlar.

h) Bitki metabolizmasını düzenleyerek azot bileşenlerinin birikmesini önler.

ı) Yararlı toprak mikroorganizmalarının gelişmeleri ve çoğalmaları üzerinde uyarıcı etki yapar. Bunların topraktaki miktarını ve aktivitelerini arttırır.

i) Bitki enzimlerini uyarır. Bitkinin enzim üretimini arttırır.

j) Bir organik katalizör görevi yapar.

k) Bitkinin soğuğa, sıcağa ve fiziksel etkilere karşı dayanıklılığını arttırır. Böcek ve hastalıklara karşı direncini çoğaltır.

l) Meyvelerde (üründe) hücre duvarları kalınlığının artmasını sağlar. Böylece, ürünün depolanma süresi ve raf ömrü uzar.

KAPIDA ÖDEME İLE 1 GÜNDE TESLİMAT İMKÂNI

DETAYLI BİLGİ VE SİPARİŞLERİNİZ İÇİN ARAYINIZ.

0545 874 13 63
  • #4402909
  • MEGA Foto
  • Şikayet
  • Yazdır
  • Favori
  • Paylaş
  1. Alışveriş
  2. Bahçe ve Yapı market
  3. Bahçe
  4. Ankara
  5. Pursaklar
  6. Saray Cumhuriyet Mah.
  • Hayvan gübresi,hayvan gübresi satış,hayvan gübresi fiyatları,hayvan gübresi ankara,hayvan gübresi

    Yanmış Elenmiş Hayvan Gübresinin Özellikleri: % 100 DOĞALCANLI VE SAĞLIKLI BİTKİ ...

  • Hayvan gölgelik,hayvan gölgeliği,hayvan gölgelikleri,hayvan gölgelik file,hayvan gölgeleme filesi,

    Güneşden koruma filesi. Güneşten koruma örtüsü. Gölgelik örtü. Gölgelik kumaş. G ...

  • Bordo bulamacı, göztaşı bordo bulamacı, göztaşı fiyatı, bordo bulamacı kullanımı, göztaşı satış,

    Bordo bulamacı, göztaşı bordo bulamacı, göztaşı fiyatı, bordo bulamacı kullanımı ...

Site kullanıcıları tarafından oluşturulan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, ilanversen.com.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu ilanın hatalı olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
İlana dön
Kapat
1pixel

Son gezdiklerim

Paylaş
Şikayet
Cevap
Ara
 

Ziyaretçilerimize daha iyi hizmet sunulabilmek için sitemizde Çerez (Cookie) kullanılmaktadır.