Hızlı Okuma Eğitmenlik Sertifika Programı (DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SERTİFİKALI)

Hızlı Okuma Eğitmenlik Sertifika Programı (DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SERTİFİKALI)

İzmir / Konak / Kültür Mah.
1.500₺
  • 1.500₺
    İzmir / Konak / Kültür Mah.
  • Özel ders / Kişisel gelişim

  • Hızlı Okuma Eğitmenlik Sertifika Programı (DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SERTİFİKALI)
  • İlan no#4406530
  • Ders yeri Diğer
 
İnsanların gelişimlerinde en önemli unsur bilgi çağı olarak adlandırdığımız günümüzde bilgiye en kısa sürede ulaşmaktır. Bilgiye ulaşmanın ve bilgiyi paylaşmanın yolu ise okumadan geçmektedir. Okuma-yazma oranının yüksekliği toplumun gelişimi ile doğru orantılıdır. Öyle ise okuma-yazmanın çağı yakalamak için ön koşul olduğu ortadadır. Okuma-yazma becerilerinin kazanılması ve kullanılması çağdaş uygarlığa ayak uydurmanın yanı sıra, günlük yaşantının kolaylaştırılması ve akıcılığı açısından da büyük önem taşır. Günlük yaşam içinde karşısına çıkan uyarıları okuyup anlamayan insanlar için hayat kolay olmasa gerekir. Haberleri okuyup faydalanmak, Onaylanacak evrakları, sözleşmelerdeki açıklamaları kavramak, hak ve sorumluluklarımızı bilmek hep okuma ve anlama becerilerini gerekli kılmaktadır. Okuma becerisi, akademik, sosyal, siyasal ve kişisel değerlere sahiptir. Çocuklar okula başlar başlamaz okumanın öğretilmesine büyük önem ve ağırlık verilmektedir. İlköğretimde okuma becerilerini gereğince kazanıp geliştiremeyenler daha sonraki öğretimlerinde ve diğer alanlarda başarısız olabilmektedirler.

Okuma etkinliği, sadece Türkçe derslerinde değil, Matematik, Hayat Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Fen-Teknoloji dersleri gibi diğer derslerde de öğrencinin başarısına yön verecek belirleyici bir faktördür. Doğru ve hızlı okuyan, okuduğunu anlayan ve yorumlayan, sözlü ve yazılı anlatımı iyi yapabilen öğrencilerin, okul hayatında başarılı olacağı muhakkaktır. Okuma ve onunla ilgili alanlarda (anlama, yazma, konuşma, dinleme) iyi yetişen bireyler hayatın her alanında başarıya kolaylıkla ulaşırlar ve toplumun aranılan bireyleri olarak onlara sürekli ihtiyaç duyulur.

Okuma ve anlama konusunda sorun yaşayan öğrenci ve yetişkinlerin becerilerini geliştirmek için Anlayarak Hızlı Okuma Eğitmenlerine olan ihtiyaçlarını ortaya çıkartmaktadır. ALTIN ORAN AKADEMİ de verilen Hızlı Okuma Eğitmenlik Eğitimine katılarak sertifika alabilir, Edindiğiniz bilgi ve yeteneklerle bulunduğunuz birimde, kurumda, ilçe veya ilde bireysel eğitimler verebilir, dershane ve okullarda eğitmen olarak görev alabilirsiniz.

EĞİTİMİN AMACI

Katılımcılara ‘’Hızlı Okuma’’ Eğitimi sürecini profesyonel olarak yönetme bilgi ve becerisini kazandırmak

Katılımcıların Öğrencide okuma konusunda değişim ve dönüşüm dinamiklerini harekete geçirebilmesi

Katılımcıların yeni okuma alışkanlıklarını kavrayıp meslek ve özel yaşamlarında pratik olarak uygulayabilmelerini sağlamak.

Öğrenciyi hızlı okuma sistemi içinde tutacak, alışkanlık ve yaşam başarısına ulaştıracak yöntemleri öğretmek. (Motivasyon yaratma , SMART hedef koyma ve başarı teknikleri , verimli zaman kullanımı yöntemleri, konsantrasyonu sağlama, hızlı okuma ve hatırlama teknikleri)

Bilinçaltı süreçlerini tanıma

EĞİTİME KATILANLARIN KAZANIMLARI

Yeni bir çalışma alanı olan Hızlı Okuma Eğitmenliğinde başka ek bir eğitim almaya ihtiyaç duymadan çalışmalarını sağlayacak beceriyi kazanmak

Öğrenci ve Yetişkinlerde Hızlı Okuma yöntemleri başta olmak üzere hatırlama ve hafıza ekollerinin bilgisine sahip olup yöntemlerini öğrencilerin yaş gruplarına uygun olarak kullanmak.

KİMLER KATILMALI

Rehber öğretmenler

Psikolojik danışmanlar

Öğretmenler

Gençlerle ilgili işlerde çalışanlar

İnsan kaynakları alanında çalışanlar

Çocuğunu eğitim hayatında aktif olarak desteklemek isteyen anne ve babalar

KATILIM VE SERTİFİKA KOŞULLARI

Bir Önlisans veya lisans programına devam ediyor ya da bitirmiş olmak

Eğitim/kurs sonundaki değerlendirme uygulamasını başarılı bir şekilde tamamlamak ve %80’lik devamı gerçekleştirmek
  • #4406530
  • MEGA Foto
  • Şikayet
  • Yazdır
  • Favori
  • Paylaş
  1. Özel ders
  2. Kişisel gelişim
  3. İzmir
  4. Konak
  5. Kültür Mah.
  • KOÇLUK TEMELLİ HIZLI ALGILAMA ÖĞRENME VE DÜŞÜNME BECERİLERİ EĞİTİCİ EĞİTİMİ

    Koçluk temel becerileri ile dikkat, düşünme ve öğrenme kavramlarını yepyeni ve f ...

  • Anaokul diploması araniyor

    İstanbul kagithane bölgesinde açmak istedigimiz anaokulu için müdür olarak goste ...

  • 5 derste anlayarak hızlı okuma

    HAFTADA 1 DERS OLMAK ÜZERE TOPLAM 5 DERSTE OKUMA HIZINIZI EN AZ 2 KATINA ÇIKARAC ...

Site kullanıcıları tarafından oluşturulan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, ilanversen.com.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu ilanın hatalı olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
İlana dön
Kapat
1pixel

Son gezdiklerim

Paylaş
Şikayet
Cevap
 

Ziyaretçilerimize daha iyi hizmet sunulabilmek için sitemizde Çerez (Cookie) kullanılmaktadır.