Hamal İstanbul

Hamal İstanbul

İstanbul / Başakşehir / Başakşehir Mah.
 
Hamallık, ortalama ölçülere sahip bir eşyanın fiziksel güç ile taşınması işlemidir. Bu işi yapan insanlara hamal denir. Hamallara ihtiyaç duyulmasının en önemli sebebi ise belli bir yerden, yeni bir yere eşyaların taşınması söz konusu olduğunda, hamallar söz konusu eşyayı uygun bir teknikle ve sahip olduğu fiziksel güç ile istenildiği şekilde taşınması işlemini gerçekleştirmektedir. Hamalların yaptıkları bu işten kazandıkları ücrete ise hamaliye denilir.

Eskilerde sıkça kullanılan hamal tabiri, o zamanlarda daha kısıtlıydı. Fakat günümüzde insanların taşınma ihtiyaçlarını en iyi bir şekilde karşılayan nakliyat firmaları bulunuyor. Bu firmalar müşterilerinin eşya taşınması ihtiyacının karşılanmasında profesyonel çözümler üretir. “Hamal” niteliğine sahip personeller ile hizmet verilmesi de bu çözümlerden birisidir.

Hamal Ne İş Yapar? Hamal,lık bazı durumlarda ek meslek ya da yan meslek olarak görülse de, esasında bir nakliyat firması bünyesinde çalışan hamal personeli için durum böyle değildir. Nitekim firmanın gerçekleştirdiği taşıma işlemleri için tam mesai yapar ve çoğu zaman aktif bir firmada çalışmak durumunda kalan bir hamal hemen her gün bu işi yapmak durumunda da kalabilmektedir.

Bir hamal , için taşıma işlemi gerçekleştirilecek eşya için sınırlama yoktur. Hamallar daha çok evden eve nakliyat hizmeti veren firmaların bünyesinde çalışmaktadır fakat iş yeri taşımacılığı gibi firma bünyesinde sağlanan diğer taşımacılık hizmetlerinde de iş yaparlar.

Evden eve nakliyat ya da ev eşyalarının taşınması konusunda ise; beyaz eşya, büyük mobilyalar (koltuk takımları gibi) ve piyano gibi yüzlerce kilo ağırlığındaki eşyaların taşınması gibi işler, tek bir hamal açısından zorlu ya da imkansız olmaktadır. Bu nedenle bir insanın fiziksel gücünün karşılayamacağı türden ağır ve kontrol edemeyeceği türden geniş boyutlara sahip ev eşyalarının taşınmasında birden fazla personel sağlanmalıdır. Personeller ile birlikte, eşyanın türüne bağlı olarak, bu eşyanın kolay ve güvenli bir şekilde taşınmasını sağlayacak özel bir ekipman gerekebilmektedir.

Sektörde “profesyonel” olarak hamal,hizmetlerini niteleyen nakliyat firmaları bazı eşyalar için önemli olan özel taşıma ekipmanlarını da sağlamaktadır. Ancak amatör bir nakliyat firması ise sizlere “hamal” adı altında, bu işin tekniğini bilmeyen personelleri sağlar ve bu da eşyaların uygunsuz ve amatörce bir teknikle taşınması anlamına gelir. Bu firmalar genelde özel bir taşıma ekipmanı ile taşınması gereken eşyalar için ekipmana da sahip değildirler. Geleneksel bir taşıma anlayışı ile hareket ederler.

Sektörde nakliyat firması olarak hizmet veren bazı firmaların sağladığı deneyimsiz personeller ve bu personellerin teknik bilgi birikiminin yetersiz olması durumunda eşyaların zarar görmesi muhtemeldir. Bu nedenle profesyonel ve deneyimli bir firma ile çalışmanızı öneriyoruz.

Hamaliye Ücreti Nedir? Ne Kadar?

Hamaliye ücreti hamal personellerin gerçekleştirdikleri işlerin karşılığında kazandıkları ücretlerdir. Her firma için bu ücretlendirmenin kriterleri farklılık gösterebilir. Burada hamal personelinin firma bünyesinde hangi nitelikte çalıştığı da önemli bir konudur. Nitekim freelance olarak tanımlanan “serbest zamanlı” bir çalışma modeli ile çalışan hamal bir personel için farklı türden bir hamaliye ücreti söz konusu olabileceği gibi, firma bünyesinde sürekli olarak çalışan personel açısından düzenli maaş, sigorta gibi çalışma haklarının düzenli olarak sağlanması söz konusudur.

Son olarak “hamaliye ücreti” tanımı yerine, sektörde sadece “hamaliye” tanımı kullanılır. Hamaliye doğrudan hamal kişisinin yaptığı işe karşılık olarak kazandığı ücret anlamına gelir.

Profesyonel Hamal Olur Mu?

Profesyonel hamal, deneyim kazanmış bir hamaldır. Fakat sadece niteliği sadece bununla sınırlı değildir. Nitekim işin tekniğini bilen bir hamal hangi tür eşyanın, ne tür bir teknikle, hangi yöntemle, hangi koşullarda ve tahminen ne kadar sürede taşınacağına dair güçlü bir analiz yapabilir ve bunu uygulayabilir niteliklere sahiptir.

Profesyonel bir hamal aynı zamanda ihtiyaç duyulduğunda piyano taşıma gibi bazı özel eşyaların taşınmasında kullanılması gereken teknolojik ekipmanlara da hakimdir. Eşyaların nakliye aracına uygun ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi işlemi ile birlikte yeni adreste bu eşyaların binaya kadar taşınmasına kadar her bir işi titizlikle gerçekleştirir.

Profesyonel Hamalın Çalışma Prensipleri

Profesyonel olarak nitelendirebileceğimiz hamallar için genel kaliteli hizmet prensiplerini sıralayabilmemiz mümkündür.

Taşınması gereken eşyalar için (özellikle parça eşyalar) paketleme işlemini gerçekleştirir. Burada eşyanın boyutları ve yapısına uygun bir paketleme gerçekleştirilir. Paketlenmiş olan parça eşyaların hem nakliye aracına yerleştirilmesi daha kolaydır hem de yol boyunca aracın kullanımına da bağlı olarak zarar görmesi ihtimali oldukça düşüktür.

Profesyonel hamal elemanı açısından eşyalar için genelleme yapılmaz. Nitekim kırılgan eşyalar, beyaz eşyalar, mobilyalar gibi farklı türden eşyalar için uygulanması gereken farklı teknikler söz konusudur. Profesyonel bir hamal hangi tekniğin kullanılması gerektiğini bilir.

Özellikle de, evden eve nakliyat hizmetinde çok katlı binalar için hizmet verildiğinde, bu binadaki eşyaların kolay bir şekilde taşınabilmesini sağlayacak ekipmanları kullanabilecek teknik bilgi, yetenek ve donanıma sahiptirler. Bu anlamda firmanın desteği de önemlidir.

Profesyonel temiz, titiz, dikkatli bir şekilde çalışmalarını yürütür. En önemlisi de plan yapar. Bu plan aynı zamanda eşyaların taşınma süresi, genel yoğunluğunun gerektirdiği nakliye aracının niteliği gibi önemli detayları içerir.

İyi bir nakliye firması arayışında olan ve eşyaların güvenliğine önem veren her bilinçli vatandaşın, bu alanda güvenilir ve profesyonel bir hizmet veren bir firmayı tercih etmesini özellikle öneriyoruz.

Hamal Kaç Kilo Taşır?

Hamallar için kesin olarak belirlenmiş bir kg ağırlığı söz konusu değildir. Nitekim hamallık mesleği ile ilgili olarak, resmiyette düzenlenmiş kesin bir iş yönergesi, teknik yönerge bulunmuyor. Bu anlamda genel olarak nakliye firmaları bünyesinde çalışan hamallar için maksimum kg ağırlığını ortalama olarak bir insanın taşıyabileceği azami ağırlık olarak görmemiz gerekiyor. Fakat burada taşımacılığı gerçekleştirecek olan kişinin yapısı, bünyesi, fiziksel gücü, yaşı, deneyimi ve hastalık durumu gibi pek çok kriter söz konusudur. Bu kriterlere göre de kişinin taşıyabileceği ağırlık değişkenlik gösterir. Fakat nakliyat firması bünyesinde çalışan personeller bu iş için özel olarak hizmet vermektedir. Dolayısıyla pek çoğunun bir insanın taşıyabileceği azami ağırlığı sağladığını söylememiz mümkündür.

Hamal Arıyorum İstanbul

Mega kent İstanbul’da yaşıyorsunuz ve taşınması gereken eşyalarınız için hamal arıyorum diyorsanız, bu alanda güvenilir ve profesyonel bir nakliyat ve taşımacılık firmasından hamal personeli talebinde bulunabilirsiniz.

Firmalar genel olarak evden eve nakliyat, iş yeri taşıma ve benzeri türden taşınma taleplerini karşılamaya odaklı hizmetleri sağlarlar. Bu hizmetler dahilinde, nakliye aracı başta olmak üzere diğer önemli ekstralar da dahildir. Fakat ihtiyacınız olan sadece hamal personel yada personelleri ise bunun için de iletişime geçebilirsiniz. Fakat tüm hizmetlerinizi eksiksiz bir şekilde, tek bir firmadan sağlamanız daha sağlıklı ve daha uygun olacaktır.

Parça Eşya Taşıma, Her Türlü Yük Taşıma

Profesyonel nakliye firmaları taşımacılık işleri kapsamında gerçekleştirdiği pek çok iş bulunmaktadır. Evden eve nakliyat, iş yerime taşıma gibi hizmet kollarının yanı sıra, bu hizmetler için gerektiğinde ya da talep edildiğinde uygulanan parça eşya taşıma ve her türlü yük taşıma işleri de söz konusudur.

Bir hamal elemanı açısından taşımacılık konusunda belirli bir sınırlama söz konusu değildir. Her ne kadar bir taşıma elemanı olarak görev yapsa da, aynı zamanda eşyalarınızın güvenliği ve uygun şekilde paketlenmiş olmasından da sorumlu tutulmaktadır. Fakat bu durum çalıştığınız hamalın bireysel olması ya da bir firmadan temin edilmesine göre de farklılık gösterir. Bireysel olarak çalıştığınız hamal kişisi için belirli kural, disiplin, teknik, bilgi birikim ve ekipmanlardan kesin olarak bahsedebilmemiz olanaksızdır. Fakat iyi bir nakliyat firmasından temin edilen personellerin hangi anlayışla çalıştığı, çalışacağı belirlidir.

İstanbul’da Hamal Nerden Bulunur?

Hamal ihtiyacınız var ve hamal arıyorum diyorsanız, İstanbul’da hamal bulmak için uygulayabileceğiniz bir kaç yöntem bulunuyor. Hamalların iş yaptıkları işletme ve sebze meyve hali gibi alanlara giderek anlaşma sağlayabilirsiniz. Fakat daha kolay bir yöntem olarak internet üzerinden hamal sağlayan firmalara ulaşabilirsiniz.

İnternet üzerinden ulaşabildiğiniz hamal sağlayan firma, aynı zamanda nakliyat firması da olabilir. İhtiyacınız olan eleman sayısı ile birlikte hamal ücreti gibi detay konuları da görüşmek üzere firma ile iletişime kurmanız, hamal bulma aşamasını kolay bir şekilde gerçekleştirebilmenizi sağlar.

İstanbul Avrupa ve Anadolu yakası dahil olmak üzere, İstanbul geneli olarak tüm ilçe ve semtlerde hizmet veren hamal sağlayıcı firmalara ulaşmak için internet en kolay bir yöntemdir. Diğer türlü ise daha çok yorulmanız gerekebilir.

Sonuç olarak, ihtiyaç duyduğunuz hamal iş gücü personeli için alanında deneyimli, işi bilen ve güven veren birisi yada birileriyle çalışmanızı öneriyoruz. Bu nedenle firmalar ile iletişime geçerek hamal sağlamak daha doğru olabilir. Nitekim serbest zamanlı bir şekilde çalışan hamal için kesin bir kuraldan bahsetmek olanaksızdır. Eşyalarınızın güvenli ve sorunsuz bir şekilde yeni adresinize kadar ulaştırılmasını ve taşınmasını istiyorsanız, bu alanda donanımlı, disiplinli ve işin tekniğini bilen personeller ile çalışmalısınız. Bir nakliyat firması açısından hizmet gerçekleştirecek olan personelin de sağlaması gereken kriterler olarak bunlara önem verilmektedir. Bu nedenle nakliyat firmalarından hizmet almak daha doğru bir çözümdür.
Evden eve nakliyat

Asansörlü taşıma

Uluslararası nakliyat

Şehiriçi evden eve nakliyat

Şehirlerarası evden eve nakliyat

Fuar, Fabrika ve Banka taşımacılığı

Ambalajlama

Makina taşıma

Ofis taşıma

Stant sökme ve kurma

Gümrükleme

Gümrük müşavirliği

Kurye ve Kargo

Araçlı kurye

Express kurye

Kargo

Motorlu kurye

Toplu gönderi hizmetleri

Şehirlerarası kurye

Lojistik, Depolama ve Paketleme

Ambalaj ve paketleme

Antrepo

Denizyolu lojistik

Depolama

Uluslararası lojistik

Yurtiçi lojistik

Nakliye ambarları ve Kooperatifleri

Nakliye ambarları

Nakliye kooperatifleri

Şoförlü araç ve Transfer

Düğün arabası kiralama

Limuzin kiralama

Personel servisi taşımacılığı

Şehiriçi transfer

Şehirlerarası transfer

Şöförlü araç kiralama

Yük taşıma

Komple taşıma

Parsiyel taşıma

  • #4418812
  • Şikayet
  • Yazdır
  • Favori
  • Paylaş
  1. Servis ve Hizmetler
  2. Lojistik, Nakliye
  3. İstanbul
  4. Başakşehir
  5. Başakşehir Mah.
  • nakliye işi arıyorum

    Profesyonel ekip ile sağlıklı bir şekilde eşyalarınızı taşınır. Her türlü hafif ...

  • İstanbul Evden Eve Nakliyat Firması

    Hakkımızda Gür Nakliyat, Evden eve nakliyat hizmetlerinin yanı sıra, ilden il ...

  • minibüs ve otobüs kiralama hizmetleri istanbul servis taşımacılık

    Şahin Turizm ulaşım servis hizmetleri minibus kiralama otobus servis ara ...

Site kullanıcıları tarafından oluşturulan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, ilanversen.com.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu ilanın hatalı olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
İlana dön
Kapat
1pixel

Son gezdiklerim

Paylaş
Şikayet
Cevap
Ara
 

Ziyaretçilerimize daha iyi hizmet sunulabilmek için sitemizde Çerez (Cookie) kullanılmaktadır.