ARI OTU, arı otu tohumu ,arı otu tohumu satışı, ankara arı otu fiyatı ,ARI OTU SATIŞI,

ARI OTU, arı otu tohumu ,arı otu tohumu satışı, ankara arı otu fiyatı ,ARI OTU SATIŞI,

Ankara / Pursaklar / Saray Cumhuriyet Mah.
45₺
  • 45₺
    Ankara / Pursaklar / Saray Cumhuriyet Mah.
  • Alışveriş / Bahçe ve Yapı market / Bahçe

  • ARI OTU, arı otu tohumu ,arı otu tohumu satışı, ankara arı otu fiyatı ,ARI OTU SATIŞI,
  • İlan no#4402790
 
ARI OTU,  arı otu tohumu ,arı otu tohumu satışı, ankara arı otu fiyatı ,ARI OTU SATIŞI, ARI OTU,  arı otu tohumu ,arı otu tohumu satışı, ankara arı otu fiyatı ,ARI OTU SATIŞI, ARI OTU,  arı otu tohumu ,arı otu tohumu satışı, ankara arı otu fiyatı ,ARI OTU SATIŞI, ARI OTU,  arı otu tohumu ,arı otu tohumu satışı, ankara arı otu fiyatı ,ARI OTU SATIŞI, ARI OTU,  arı otu tohumu ,arı otu tohumu satışı, ankara arı otu fiyatı ,ARI OTU SATIŞI, ARI OTU,  arı otu tohumu ,arı otu tohumu satışı, ankara arı otu fiyatı ,ARI OTU SATIŞI, ARI OTU,  arı otu tohumu ,arı otu tohumu satışı, ankara arı otu fiyatı ,ARI OTU SATIŞI, ARI OTU,  arı otu tohumu ,arı otu tohumu satışı, ankara arı otu fiyatı ,ARI OTU SATIŞI,
ARI OTU TOHUMU:

Ömrü: Tek yıllık

Boyu: 50-100 cm.

Yeşil ot verimi: 2 ton

Ekim Normu: 2-3 kg / da

Nektar (bal) Verimi: 14-50 kg/da

Özellikleri: -Çok kaliteli balı olan Fazelya olarak ta bilinen bu bitki, iyi bir mera bitkisi olmasının yanında, yeşil gübre bitkisi ve tıbbi bitki olarak da yetiştirilmektedir.

-Tohumları küçük olduğu için tekstür ve drenaja dikkat edilmelidir (homojen ekim için, kum ile birlikte ekimi önerilebilir). Ekimle birlikte, yanmış çiftlik gübresi veya toprak tahlili sonrası hesaplanarak 5’er kg N/P verilmesi verimi artıracaktır.

-Kışları sert geçen bölgelerimizde ilkbahar ekimi yapılmalıdır.

-Çiçeklenme süresini artırmak amacıyla; ekimi bir kaç defada 2 hafta aralıkla yapmak ve sulama yapılıp vegetatif dönemi uzatarak tohum oluşumunu geciktirmek mümkündür.

-Sıraya ekimde, sıra arası 20-30 cm arasındadır. Dekara atılacak tohum 1,5-2 kg olup 1-2 cm derinliğe bırakılmalıdır. Elle serpmede daha fazla tohum kullanılır.

Arı otu, nektar ve polen kaynağı açısından dünyanın en üstün 20 bal bitkisi arasında yer almaktadır.

Arı otunda çiçekler açık mor renklidir. Arı kolonisinin gücüne göre iyi bir sezonda koloni başına 5-9 kg arı otu balı hasat edilebilmekte, dekara bal verimi 30-100 kg arasında olmaktadır.

Arı otu Ekimi 20-30 cm aralıklı sıralara yapılmaktadır. Tohumluk miktarı 1-1.5 kg/da olup ekim derinliği 1-2 cm arasındadır. Dekara 5-6 kg saf azot ve fosfor gübrelemesi yapılmalıdır.

Akdeniz sahil kuşağında rakımı 500 metreye kadar olan yerlerde sonbaharda eylül-kasım ayları arasında ekilmektedir. Karadeniz Bölgesinde ise Ocak ayı sonunda ekilen arı otu, Mayıs ayı ortasından itibaren çiçeklenmeye başlamaktadır.

Ülkemizde yapılan arı otu yetiştiriciliğinde herhangi bir hastalık ve zararlıya karşı ilaçlama yapılmasına gereksinim yoktur.

Arı Otunun Bal Arıları İçin Önemi: 1832 yılında Avrupa’ya getirilen arı otu Almanya ve İngiltere başta olmak üzere bir çok Doğu Avrupa ülkelerinde yeşil ve kuru ot bitkisi, erozyonu önleyici örtü bitkisi ve süs bitkisi olarak kullanımı yanında, elverişli bir nektar ve polen kaynağı olarak da arı yetiştiricileri tarafından geniş bir şekilde ekimi yapılmaktadır. Ayrıca silaj üretimine çok uygun bir bitki olması nedeniyle süt verimi artışına katkıda bulunmaktadır.

Bütün bu faydalarının yanında arı otu, arılar için yarayışlı olduğundan arı merası olarak kullanımı daha yaygın olmaktadır. Arı otu, nektar ve polen kaynağı açısından dünyanın en üstün 20 bal bitkisi arasında yer almakta; pek çok ülkede bal arılarının yararlanması için özellikle arılıkların önüne ekimi yapılmaktadır. Bazı Avrupa ülkelerinde ise arı yetiştiricileri kolonilerini gezginci arıcılık sistemi içerisinde arı otu ekili alanlara özellikle taşımaktadırlar.

KAPIDA ÖDEME İMKÂNI İLE 1 GÜNDE TESLİMAT

SİPARİŞLERİNİZ İÇİN ARAYINIZ

0545 874 13 63
  • #4402790
  • MEGA Foto
  • Şikayet
  • Yazdır
  • Favori
  • Paylaş
  1. Alışveriş
  2. Bahçe ve Yapı market
  3. Bahçe
  4. Ankara
  5. Pursaklar
  6. Saray Cumhuriyet Mah.
  • Ağaç kabuğu satışı

    Çam Kabuğu - Ağaç Kabuğu Fiyatları: 40 lt Çam Kabuğu veya Ağaç Kabuğu 20,00 TL ...

  • Satılık adaçayı tohumu

    Adaçayı Tohumu (Salvia officinalis) Tıbbi Adaçayı Tohumu 1 kg'da 130.000 a ...

  • Satılık gölgelik file

    gölgelik. yeşil renk gölgelik. mavi renk gölgelik. gölgelik file eni : 2,5 m ve ...

Site kullanıcıları tarafından oluşturulan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, ilanversen.com.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu ilanın hatalı olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
İlana dön
Kapat
1pixel

Son gezdiklerim

Paylaş
Şikayet
Cevap
Ara
 

Ziyaretçilerimize daha iyi hizmet sunulabilmek için sitemizde Çerez (Cookie) kullanılmaktadır.