NİĞDE KİÇAĞAÇ KÖYÜ SIRTBAŞI MEVKİİNDE 91 000 M2 SATILIK ELMA BAHÇESİ

NİĞDE KİÇAĞAÇ KÖYÜ SIRTBAŞI MEVKİİNDE 91 000 M2 SATILIK ELMA BAHÇESİ

İç Anadolu » Niğde » Niğde
100.000₺
  • 100.000₺
    İç Anadolu » Niğde » Niğde
NİĞDE KİÇAĞAÇ KÖYÜ SIRTBAŞI MEVKİİNDE 91 000 M2 SATILIK ELMA BAHÇESİ
 
NİĞDE KİÇAĞAÇ KÖYÜ SIRTBAŞI MEVKİİNDE 91 000 M2 SATILIK ELMA BAHÇESİ NİĞDE KİÇAĞAÇ KÖYÜ SIRTBAŞI MEVKİİNDE 91 000 M2 SATILIK ELMA BAHÇESİ NİĞDE KİÇAĞAÇ KÖYÜ SIRTBAŞI MEVKİİNDE 91 000 M2 SATILIK ELMA BAHÇESİ NİĞDE KİÇAĞAÇ KÖYÜ SIRTBAŞI MEVKİİNDE 91 000 M2 SATILIK ELMA BAHÇESİ NİĞDE KİÇAĞAÇ KÖYÜ SIRTBAŞI MEVKİİNDE 91 000 M2 SATILIK ELMA BAHÇESİ NİĞDE KİÇAĞAÇ KÖYÜ SIRTBAŞI MEVKİİNDE 91 000 M2 SATILIK ELMA BAHÇESİ
KİÇAĞAÇ KÖYÜ SIRT BAŞI MEVKİİ MEVCUT BAHÇENİN COĞRAFİ KONUMU VE ÖZELLİKLERİ 2005 yılında NİĞDE Kiçağaç köyü Sırtbaşı mevkii Sırtbaşı mevkii parsel no 1101 (18, 442 m2 )parsel no 1102 (56, 881, 00 m2), parsel no 143 (14 700 m2 )birleşik olan 3 parsel üzerinde başlangıç aşamasından itibaren mersin merkezde bulunan “EKOTAR TARIMSAL ORGANİK SERTİFİKA KURULUŞU” tarafından kontrol altında organik elma üretimine başlanarak 2 yıllık geçiş sürecinin ardından tam organik müteşebbis sertifikasını almıştır. Coğrafi konum itibari ile rakım 1200 m dir. Bu sebeple nem oranın düşük olması, rüzgarlı geçen gün sayısın fazla olması elma hastalıklarının başlıca zararlı etmen olan başta kara leke, külleme ve diğer hastalıklara konumu itibarıyle iyi bir yer seçimi yapılmıştır.ilkbahar geç donları erken dönemde uyanan meyve ağaçlarında büyük oranda don zararı yapmaktadır. İşletmenin yüksek rakım üzerinde tesis edilmesi don zararına karşı korumada büyük oranda önemli olmakla beraber çiçeklerin zarar görmeden sağlıklı bir şekilde tam çiçeklenme ile tutum oranı yüksek olmaktadır. Tarsim Sigorta kuruluşunun 2012 sezonu itibari ile çiçeklenme döneminde don zararına karşı meyve bahçelerine sigorta poliçe hizmeti sunması ile mevcut parseller çeşit bazında dolu, don, fırtına hortum, yangın, heyelan, deprem, kalite kaybı, sel ve su baskınına karşı sigortalanmıştır. Elma hastalıklarının birçoğunun bulaşıcı özellik göstermesi sonucu her ne kadar sağlıklı uygulamalar yapılsa dahi etraftaki diğer bahçelerden bulaşıklık arz edebilir. İşletmenin bulunduğu alan itibari ile etrafında herhangi bir meyve bahçesi olmaması konumunun vermiş olduğu bir avantajdır. Tesisin hastalık ve zararlılar konusunda bilgi akışının edinilmesi hususunda başta Selçuk Üniversitesi öğr.gör. ve de Niğde Tarım İl Müdürlüğü teknik personellerin yardımları ile işletmedeki tüm doğabilecek hastalık ve zararlıların üstesinden başarı ile gelinmiş ağaçların kuvvetli bir şekilde gelişimi ve meyve gözü oluşumu sağlanmıştır. Aynı zamanda bağlı bulunan ekotar sertifika kuruluşunun kullanılabilecek sağlıklı ilaç ve gübreler hakkında gerekli bilgiyi vermesi ile işletmede tamamıyla kurallara uygun sağlıklı tam organik meyve üretimi yapılmaktadır İşletmedeki mevcut elma çeşitleri breaburn, golden, red chief, granny smith, fuji ve gala grubundan jona gold ve elstar olup toplam 25 bin ağaç bulunmaktadır.işletmede kullanılacak tüm alet ve ekıpmanların muhafaza altına alınacagı büyük bir garaj bınası ve çalışan aile için kalabileceği 125 m2 ev bulunmaktadır.
  • #2982609
  • Şikayet
  • Yazdır
  • Favori
  • Paylaş
Site kullanıcıları tarafından oluşturulan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, ilanversen.com.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu ilanın hatalı olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
İlana dön
Kapat
1pixel

Son gezdiklerim

Paylaş
Şikayet
Cevap
 

Ziyaretçilerimize daha iyi hizmet sunulabilmek için sitemizde Çerez (Cookie) kullanılmaktadır.