hafif çelik karkas yapı ev villa iskeletleri uygun fiyata imalatçısından

hafif çelik karkas yapı ev villa iskeletleri uygun fiyata imalatçısından

İstanbul / Çekmeköy / Kirazlıdere Mah.
 
Hafif Çelik Karkas Yapı Ev Villa İskeletleri Uygun Fiyata İmalatçısından Hafif Çelik Karkas Yapı Ev Villa İskeletleri Uygun Fiyata İmalatçısından Hafif Çelik Karkas Yapı Ev Villa İskeletleri Uygun Fiyata İmalatçısından Hafif Çelik Karkas Yapı Ev Villa İskeletleri Uygun Fiyata İmalatçısından Hafif Çelik Karkas Yapı Ev Villa İskeletleri Uygun Fiyata İmalatçısından
Hafif Çelik Karkas Yapı > Villa

Uygulama Alanları Teknik Özellikler

www.villamodelleri.com

w ww.e-villaproje.com

www.yagmahan.com

+90 216 614 04 34

+90 505 507 04 18 (İdris YAĞMAHAN)

Ekonomik

Hafif çelik yapı sistemlerinde ekonomik kavramını bir kaç farklı bakış açısıyla değerlendirmek gerekir. Bunlar uygulama ekonomisi, kullanım ekonomisi ve yüklenici ekonomisi olarak ana başlıklara bölünebilir.

Uygulama ekonomisinde, betonarme sistemlere göre çok daha kısa sürede yapılması nedeniyle iş gücü kayıplarının, iklim koşullarından etkilenmenin ve genel giderlerinde buna oranlar çok düşük olduğu gözlendiğinden ve kullanıcıların konutlarına daha kısa sürede taşınabildiklerinden dolayı kira vb giderlerden daha az etkilenecekler ve bu nedenlerde uygulama sırasında betonarme sisteme göre daha ekonomik olduğunun göstergesidir.

Kullanım maliyetlerinde, betonarme sistemlere göre daha konforlu bakım gerektirmeyen binalar olduğu için kullanım maliyetleri minimum seviyelerdedir. Hafif çelik sistemlerde ısı, ses ve yangın dayanımları betonarme sistemlere göre kalitelidir ve bu kaliteyi artırabilmek daha kolaydır. Bu gibi nedenlerle ısınma ve soğutma işlemler betonarme sistemlere daha kolay olacağından yakıt giderleri de az olacaktır. Bir başa etken de doğal afetler sonrasında betonarme sistemlere göre daha dayanıklı olan hafif çelik yapılarda hasar oranları daha az olacak ve çok küçük onarımlarla bu hasarlar onarılabilir.

Ekonomiyi birde yatırımcı gözüyle incelemek gerekirse, uygulama da elde edilen ekonomiklik ve bunlarla birlikte yatırım maliyetlerinde ki geri dönüşümün inşaat süresiyle aynı oranla kısalacağı için yapılan yatırımlar kısa sürede geri dönecektir. Böylece betonarme binalara göre 4 kat daha hızlı bir döngü oluşacaktır.

Çevreci

Hafif çelik yapı sisteminin tamamı fabrika ortamında ön üretimli malzemeler ile yapıldığından, geri dönüşüm malzemeleri ile yapılabilmektedir. Büyüklüğüne göre bir ev için 6-10 arabanın hurdasının geri dönüşümü ile çelik üretilerek taşıyıcı sistem yapılabilir. Bu geri dönüşüm sayesinde azalan hammadde rezervlerinin korunmasını sağlar. Bu konut yıkılmak istenirse çıkan hammadde yine geri dönüşümde kullanılabilir. Aynı büyüklükte yapılan betonarme yapı için kullanılan malzemelerin geri dönüşüm oranlarının çok küçük olduğu gözlemlenmektedir. Betonarme sistemlerin yıkımı sonrasında geri dönüşüme giden malzeme oranı da az olacağından atık alanlarının çoğalmasına neden olacaktır. Konutun ahşap olarak yapılmasının ise yaklaşık olarak 50-80 adet ağacın kesilerek karkas yapımında kullanılacaktır.

Esnek

Esneklik hafif çelik konut sahiplerinin ayrıcalığıdır. Hızla değişen yaşam standartları ve tarzlarının mekanlarımız ile bütünleşmesi için konut içindeki onarımlar, hafif çelik konut sisteminde kolay, hızlı ve ekonomik olarak yapılabilmektedir. Hafif çelik konutunuzda yıllar sonra yapmak isteyeceğiniz değişiklikler, taşıyıcı olmayan duvarların kaldırılması, odaların tekrar bölümlendirilmesi, kapı ve pencere gibi boşlukların açılması gibi işlemlerin tamamı diğer yapı sistemlerine göre daha hızlı ve ekonomik yaptırmak mümkündür.

Yapım Hızı Yüksek

Hafif çelik yapı sisteminin tüm elemanları fabrika ortamında üretilerek şantiye sahasına sevki gerçekleştiğinden, herhangi bir üretim yapılmasına gerek kalmaksızın montajı yapılabilir. Betonarmeye göre iki katlı bir binada yaklaşık 4 kat daha hızlı uygulama yapılabilir.

Sağlam

Hafif çelik yapı sistemi, betonarme yapı tarzına göre özgül ağırlığının, taşıdığı yüke oranı çok düşük olan bir sistemdir. Çeliğin hafif olması yapının karşılaştığı deprem gibi etkenlerden daha az etkilenmesini sağlar. Çelik; hafif olması, uzama mukavemetinin yüksek olması, yük altında iken davranış biçimleri ve aşırı yüklemede en iyi duruşu gösterdiği için diğer yapı sistemlerinde kullanılan klasik m
  • #4105557
  • MEGA Foto
  • Şikayet
  • Yazdır
  • Favori
  • Paylaş
  1. Servis ve Hizmetler
  2. Ev tadilat, İnşaat dekorasyon
  3. İstanbul
  4. Çekmeköy
  5. Kirazlıdere Mah.
  • cambalkonkanarya küçükçekmece

    tüm balkonlarınız katlanır cam balkon ile kapanır.iki yıl granti kapsamında. ...

  • pastal serim kesim masaları

    firmamız tekstil serim kesim pastal masaları imalarını yapmaktadır.ayrıca depo v ...

  • baca ve çatı tamircisi izmirde

    soba, şömine baca ve çatı tamir tadilatı yapılır.izmir'in yetişebildiğimiz b ...

Site kullanıcıları tarafından oluşturulan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, ilanversen.com.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu ilanın hatalı olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
İlana dön
Kapat
1pixel

Son gezdiklerim

Paylaş
Şikayet
Cevap
Ara
 

Ziyaretçilerimize daha iyi hizmet sunulabilmek için sitemizde Çerez (Cookie) kullanılmaktadır.